Citat:
În prealabil postat de Daniel777
Stiu asta cu respectul fata de preoti,si sunt de acord ca au Harul lui Dumnezeu,insa duhovnicia,relatia duhovnic -credincios este una foarte complexa.
Sunt la al patrulea duhovnic,si la toti am observat aceasta tendinta de a ma judeca aspru.Nu spun ca nu meritam,nu este vorba de asta,insa nu am simtit si acea compatimire,nu am aflat sfaturi care sa ma readuca pe linia de plutire.Tot timpul,ca si multi altii cred,m-am aflat in situatia de a-mi gasi singur echilibrul.
Stiu ca ,chiar daca nu esti inteles,spovedania are rolul de a te spala de pacate,insa ,la un moment dat ai nevoie si de un sprijin,pe cineva care sa iti fie aproape si sa te inteleaga.
|
Încearcă să fii tu cel care se judecă în fața lui Hristos la scaunul Spovedaniei .Prin gura preotului te mustră Iisus!
Din cărțile părintelui Cleopa pe care ți le recomand cu toată căldura(ele sunt abecedarul credinciosului care vrea să pună început de pocăință)am luat un obicei și anume acela de a "mă bârfi" pe mine când sunt la spovedanie. Dacă tu te vezi cel mai păcătos atunci nu are cum preotul care nu este decât un mijlocitor între tine și Hristos să te vadă mai ticălos decât te vezi tu.
Păi cum să spui faptele bune când Sfinții Părinți ne recomandă "lăudați-vă mai ales cu neputințele voastre".
Căci cu adevărat nimic nu putem face dacă Dumnezeu nu ar fi cu noi.
Încearcă să faci așa și vei vedea cum vei primi mângâiere și har de la orice preot la care te vei spovedi.