Citat:
În prealabil postat de gabriela8
Vorbeste de ferire, nu de abstinenta totala in anumite perioade...
|
S-a scris si para scris despre subiect. Am intors canoanele pe toate partile ; am sustinut fiecare ce a vrut si am sfirsit fiecare binecuvintindu-ne care cu dreptate care cu inselare !
Canoanele bisericii ortodoxe sunt clare, au fost totdeauna si vor ramine dar doar pt. cei ce doresc viata in duh si adevar deoarece nimeni nu poate sluji la 2 stapini ! Dreptatea, adevarul , curatenia, cinstea , corectitudinea dar mai ales dragostea curata , neinfuzata cu nimic , pt. Hristos nu are atingere cu nimic altceva . Nu putem sa fim gretaliti de mult prea suficientul sex , sa avem unu sau doar 2 copii procedind in toate felurile ,,inteligente' de a lupta impotriva vietii si sa ne dam cu pieptul de pamint ca murim de dorul lui Hristos . Amara inselare o asemenea traire ... desi ea exista si este perpetua . Inselatii se invata unii pe altii cum sa cada !
Iata simplitatea lucrurilor :
Cine si-a ales viata de familie si voieste sa faca sex dupa puteri atunci sa faca nepurtind grija pruncilor lasindu-i pe toti sa se nasca citi sunt trimisi de la D.zeu .
Cine nu iubeste copiii decit pina la un anumit numar iar pe Dumnezeu doar in anumite conditii avantajoase atunci sa inceteze cu viata intima si sa se opreasca de la sex pe toata durata casniciei traind in curatie/feciorie cu sotia sa !
Drept marturie sta cuvintul Sf. Vasile cel Mare pe care l-am postat mai sus ! Cine are ochi , sa vada iar cine are inima buna sa nu sa minta insusindu-si sofismele satanice . Sau ... sa faca cum voieste caci mintuirea ii sta jumatate in mina lui si jumatate in a celuia care chipurile il ,,induhovniceste" indrumindu-l ca pastor !