Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Parintele nu a fugit,ci fost exilat de comunisti in S.U.A. in 1984.Spunea ca a avut o tentativa de intoarcere dupa 1990,dar nu a putut.De altfel dorinta sa a si fost sa fie ingropat in tara.
Revenind la predicile sale,spunea ca intr-o biserica ortodoxa din Chicago o icoana a Maicii Domnului a plans in continuu un an de zile,de pe 6 pana pe 6 decembrie.Parintele spunea ca de la atata plans ochii Ei se inrosisera.A venit presa,cum sunt americanii,sa filmeze sa faca poze,sa testeze daca nu s-a injectat ceva in icoana...si bineinteles ca n-au putut dovedi nimic...ei vedeau minunea si nu credeau.Aceasta minune a avut loc inainte de atentatele din 2001 si chiar de 2000 cand a venit Bush presedinte si parintele a spus ca Maica Domnului a plans pentru ceea ce urma sa se intample in S.U.A.
|
1. Pr.Calciu a plecat la dorinta sa expresa din Romania. Comunistii nu au vrut sa-i dea drumul de aceea a fost nevoie de interventia (presiuni politice) dizidentilor romani din strainatate. A fost alegerea dansului...
2. In america a trecut la OCA, apartinand de Pariarhia Rusa.
3. S-ar fi putut intoarce dupa 1990, dar nu a dorit pentru ca avea legaturi puetrnice in OCA. Inra pe site-ul OCA si vezi ce se spune despre pr. Calciu.
4. La dorinta sa a fost inmormantat in Romania, dar si aici au fost ceva dicutii, despre care am vorbit deja
5. Este prima data cand aud de faza cu icoana si, personal, nu am motive sa o cred. Nici nu am vazut sa fi aprut cva in presa internationala sau nationala.
6. Politica americana nu ma intereseaza. Ma deranjeaza doar atacurile pr. Calciu, de pe "pozitia" din America (OCA), la adresa Sf. Sinod (cazul Tanacu si pozitia "deformata" despre ecumenism)