View Single Post
Vechi 09.08.2010, 15:14:54
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Nu este o parere oficiala, ci doar parerea mea, a unui ortodox care traieste in Germania. Nu cunosc multe, dar cunosc ca e o problema greu de controlat treaba cu familiile mixte.

"tuturor toate m-am făcut, ca, în orice chip, să mântuiesc pe unii." - spune apostolul Pavel. Deci cred ca asta se aplica si aici. Preotul din parohia in care locuiesc eu, m-a lasat sa inteleg ca se procedeaza cam asa: se face catehizare cu amandoi, si daca cel de alta confesiune accepta sa fie botezat ortodox treaba e rezolvata. In caz contrar, se ia in calcul dispozitia sufleteasca a partii ortodoxe implicata. Daca se constata ca exista baza credintei si sufletul sau nu este pus in pericol prin aceasta casatorie, se va incuviinta casatoria cu cununie religioasa in speranta ca celalalt in timp va intelege mai bine, dar nu fara acordul Mitropolitului! Daca insa persoana ortodoxa, este doar cu numele ortodox, fara sa cunoasca si sa fie staruitor in credinta, atunci cazul este direct trimis catre mitropolie. Nu stiu in ce considerente mitropolia accepta sau nu casatoria, sau accepta casatoria dar nu fac si cununie religioasa, sau se da numai o simpla binecuvantare....