View Single Post
Vechi 09.08.2010, 20:23:22
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
- orice forma de abstinenta care are la baza dorinta de preveni o sarcina numita dracesc ,,nedorita' se vadeste de pacat si te face ,,demn" de gheena ! Evident, motivele binecuvintate de abstinenta(perioada estrului feminin, postul, patologia locala,prezenta sarcinei) nu intra in discutie !
Nici eu nu am auzit de astfel de canon. Nu cred ca obliga vreun canon (direct sau indirect) doi soti sa se impreuneze, mai ales daca cei doi de comun acord fac asta, si prin aceasta nu le este pusa in pericol mantuireasau linistea familiei. Corecteaza-ma daca gresesc, dar am inteles ca scopul nostru in lume este sa ajungem la mantuire, nu sa umplem lumea de copii.

Frate Zaharia, ne bucuram ca avem exemple de crestini ca tine care traiesc raiul inca din viata aceasta (sa sti ca nu o spun ironic!) respectand cele ale lui Dumnezeu, dar cum ramane cu noi ceilalti care mai avem de invatat pana sa ajungem la masura ta? Eu cred ca pentru cei ca noi, multi Sfinti dealungul timpului au facut pogoramant de la canoane, atat timp cat treaba asta nu devine obisnuita pentru cei pacatosi (asta este decizia duhovnicului). Canoanele sunt linii directive, dar se aplica diferit de la caz la caz.