Citat:
În prealabil postat de Darkanian
Vi sa intamplat vreodata sa va vina in minte fel si fel de lucruri care nu vreti deloc sa ziceti? sa zicem mie imi vine mereu in minte ca si cum las injura pe Dumnezeu dar eu nu vreau asta. (...)
|
Stați foarte bine în comparație cu mine. Mie îmi trec prin cap lucruri mult mai rele decât o înjurătură adusă lui Dumnezeu. Eu am a mă lupta cu gândul sacrilegiului față de Sf Trup și Sânge. Un Sf Potir întreg vărs la canal și altele de felul acesta. Ca și când nu ar fi totul, din când în când, mă încearcă și gânduri pe care mă rușinez a le detalia despre Sfânta Fecioară.
Dar știu bine că asemenea porcării ale imaginației vin de la îngerul căzut, care încearcă să ne tragă în mlaștina lui spurcată. Asemenea gânduri trebuie respinse cât mai repede, e bine să nu întârziem nici măcar cu o respirație asupra lor.
Tehnici cu un succes variabil, de care mă mai ajut din când în când:
-spun rugăciunile în genunchi, iar cel mai bine cu genunchii flectați, dar cu trupul drept (adică nu cu șezutul odihnindu-se pe călcâie).
-mai întâi îmi fac cruce, apoi spun rugăciunea. Înainte spuneam rugăciunea și pe urmă îmi făceam și cruce, dar un preot m-a învățat să inversez ordinea. E important să începem cu gestul sfintei cruci, ceea ce nu înseamnă că nu putem să îl facem și la sfârșit.
-de câte ori, în desfășurarea rugăciunii, o asemenea porcărie îmi apare între urechi:
- dacă rugăciunea e în formulare liberă, trec mai întâi la o formă fixă, apoi eventual îmi reiau formularea liberă.
- dacă rugăciunea e în formă fixă, o reiau de la început, chiar și de două sau mai multe ori dacă de nevoie. Până la urmă, Întunecilă obosește sau i se ia de unul care ține să o zică mereu de la capăt. Nu am întotdeauna timp să fac asta, nici nu pot să fac când mă rog cu cei din familie: nu pot să le zic: stați așa, că iar mi-a trecut porcăria prin tigvă.
- îl rog pe Cristos să mă ajute să scap de astfel de gânduri. Efectul e foarte bun, dar nu are durabilitate.
-uneori mă ajută mai mult dacă spun rugăciunea cu voce, față de rugăciunea mentală, când gândul zboară mai ușor pe unde nu vreau.
Până la urmă, nu pot spune că am găsit soluția perfectă și cu efect garantat, astfel încât asemenea gânduri urâte să nu apară. Poate că e normal, ar fi prea simplu.