Citat:
În prealabil postat de erzbet
Irina, trecem peste toare ironiile ascunse la adresa mea(ironie e un cuvant prea cuminte); Desi nu sunt nevoita sa o fac, vreau sa te lamuresc de faptul ca parerea mea era strict obiectiva in ceea ce priveste avortul; nu am trecut prin asa ceva si nici nu imi doresc, sunt multe cai de a impiedica o sarcina nedorita.
Libertatea despre care vorbesc este accea pe care tu o incalci. Desigur, daca iti va cere o femeie sfatul cu privire la avort, ii vei tine o prelegere crestina; dar daca nu iti va cere sfatul, de ce sa iti dai cu parerea? Intreb si eu; nu toata populatia tarii e credioncioasa si de aceea sustin ideea ca avortul nu ar trebui interzis
Acum privind din punct de vedere strict religios, este clar ca este pacat, si cu asta vor fi de acord toate femeile, indiferent daca au facut sau nu avort. Dar imi sustin si imi voi sustine in continuare ideea ca este alegerea fiecarei femei in parte si singurul lucru pe care il putem face este sa acceptam, indiferent daca ne convine sau nu. Chiar daca nu ne convine si ni se pare noua o crima, trebuie respectata libertatea fiecaruia. Si totusi biserica, desi este atat de impotriva avortului, nu stiu cat le sprijina pe tinerele pe care le incurajeaza sa pastreze sarcina.
O ultima observatie: nu fac propaganda si nu instig la absolut nimic; nu voi incuraja pe nimeni sa faca sau nu avort; chiar am accentuat ideea ca trebuie respectata libertatea fiecaruia,indiferent daca suntem sau nu de acord cu deciziile luate de cei din jurul nostru
|
Pai erzbet, si eu am spus exact acelasi lucru: ca trebuie respectata libertatea de alegere a FIECARUIA, inclusiv a PRUNCULUI nenascut. Traduc citatul dat mai sus:
"Avortul? Nu sunt nici pentru, nici impotriva. Cred ca trebuie lasat copilul sa aleaga".
Treci te rog cu iertare peste ironiile mele si nu le lua ca un atac adresat tie personal. Pur si simplu mi se ridica sangele la cap cand aud afirmatii de gen "libertatea de alegere a femeii", si am vazut filmat ce inseamna avort. Uite-te si tu pe internet si cauta "strigatul mut", spre exemplu. Toate cele bune.