Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
Incet, incet.
Spitalele deservesc pe oricine, indiferent de religie ... bisericile nu ...
Tu poate consideri ca statul ar trebui sa construiasca mai multe biserici ortodoxe, martorul lui Iehova o sa vrea case de rugaciune, evreul sinagogi, musulmanul moschei.
Ateii vor in schimb gradinite, azile, spitale si chiar centre de dezintoxicare.
Nu cred ca ti-ar conveni ca pe strada ta sa se ridice o casa de rugaciune sectanta.
Si ce ai zice cand ai afla ca este construita cu bani de la bugetul de stat? Adica si cu banii tai.
Mai incet de atat nu cred ca reusesc ...
|
Dar și bisericile îi primesc pe toți. Oricine poate intra să se roage în biserică, oricine poate învăța acolo.
Cât privește case de rugăciune sectante ori sinagogi, nu am absolut nimic împotriva lor: chiar prefer ca zid în zid cu locuința mea, în locul actualului birt din care ies seara bețivi ca să facă pipi la mine pe poartă, să se deschidă o sinagogă, o moschee, orice lăcaș de cult care i-ar ajuta pe oameni să scoată la iveală ce e mai bun în ei. Și sectanții, și evreii și toți plătesc impozite și taxe și amenzi și alimentează cu bani bugetul de stat, ei pentru ce să nu aibă loc de rugăciune și loc în care copiii lor să învețe despre dumnezeii lor ? Deci, când spunem "sectanții își construiesc case de rugăciune cu bani de la bugetul de stat", în realitate sunt chiar banii lor. Statul, în principiu, cheltuie banii spre binele cetățenilor. Binele lor înseamnă și spitale și case de rugăciune. De ce să se facă numai spitale ?