Citat:
În prealabil postat de Daniela87
Ma intreb cate din parerile di acest thread sunt enuntate in cunostinta de cauza? Pt dl Zaharia, daca ai fi femeie ai mai gandi la fel? Ca si barbat cate dureri de genul celor de nastere ai suportat fara sa incerci sa faci ceva sa le combati? Nu judeca pana nu simti, sfatul meu. Personal nu sunt de acord cu cezariana, cred ca tot ce e natural e perfect dar nici cu aruncatul pietrelor in altii nu-s de acord.
Iar in lregatura cu citatul de mai sus... Am avut, personal o anestezie epidurala si nu am simtit dureri in ultimele ore de travaliu, lucru care m-a ajutat sa ma recuperez foarte usor si chiar am fost acasa dupa 8 ore de la nastere (nu locuiesc in tara si aici nu este obligatorie spitalizarea dupa nastere ca si multe alte practici cum ar fi controalele ginecologice in tp sarcinii). Si ca sa te contrazic, se simte o "nevoie" de a impinge si o faci chiar foarte bine fara dureri :).
|
Ai avut noroc. Doar un anumit procent dintre persoanele care apeleaza la peridurala au probleme. Din punct de vedere medical procentul e multumitor, dar cand este vorba de a intra copilul tau in acel procent... Oare se merita? Eu stiu pe cineva care a nascut in Anglia si care din cauza periduralei nu a mai putut impinge si a avut nevoie de extractie cu vacum. Din cauza extractorului cu vacum copilul a facut hemoragie cerebrala si a ramas cu retard pe viata... Fireste stiu mai multe femei care au nascut cu peridurala si nu au avut probleme. Eu una nu as risca viata si sanatatea copilului meu.
In privinta combaterii durerilor de nastere, exsita alternative mai sanatoase. Problema se pune intre a opta, pe de o parte, pentru manevre medicale, chestii care ti se fac, tu esti pasiva, altcineva trebuie sa raspunda si, pe de alta parte, o participare constienta, activa la nastere, la o nastere in care mama e actorul principal.
Intre alternativele santoase se numara o viata activa in timpul sarcinii cu exercitii usoare, exercitii de respiratie invatate si practicate in timpul nasterii, masaje, pozitii care favorizeaza dilatatia si nu apasa pe uter in timpul travaliului, ceai cald, pungi cu gheata, dusuri sau stat in cada cat timp membranele nu sunt rupte, plimbat in timpul travaliului... multe se pot face, important este ca mama si copilul sa iasa santosi din aceasta incercare.