View Single Post
Vechi 12.08.2010, 03:26:47
paradosis paradosis is offline
Banned

Data înregistrării: 18.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Aha ! Deci, dv sunteți stilist. Și nu vă considerați în schismă față de BO, nu ? De fapt, credeți că BO este în schismă, "trădând" "adevărata credință", așa e ? Păi atunci, asta explică lucrurile. Ceea ce a făcut Ghenadie sau cum îl chema pe "sfântul" dv, asta a făcut și Cerularie, doar că a făcut-o cu câteva secole înainte. Primii arhierei care au intrat în schismă au fost Ana și Caiafa. Atunci a venit unul, fiul lemnarului din Nazaret, cu "inovații" la "sfânta doctrină închisă". Și L-au crucificat pe schismatic. Restul schismelor au fost "copy and paste", până la cea a lui Ghenadie.
Faceti confuzii (v-am mai spus odata ca aveti probleme cu semantica)! Eu sint ortodox, n-am creat nici un fel de stil in ortodoxie - care pentru mine a ramas asa cum am primit-o de la Parintii Bisericii, neschimbata nici dupa 1924. Din punctul meu de vedere nu sinteti schismatic, ci de-a dreptul eretic, asa cum sint si Bisericile ecumeniste care il cinstesc pe Papa ca pe un episcop ortodox si recunosc “tainele” monofizitilor.

Constat cu regret ca toata buna cuviinta si finetea pe care le cultivati nu reflecta nimic profund, nu va impiedica sa va prostituati intelectual cind ramas fara argument recurgeti cu dezinvoltura la instincte. Poate ar trebui sa va limitati la a conversa cu cei pe care ii apreciati si care va apreciaza, ecumenisti si tot soiul de “yoghini” care dintr-un motiv sau altul insista sa-si spuna “ortodocsi”, cu care puteti exersa impreuna discursul fara logica si disciplina pentru a va justifica in pace viciile si ereziile.
Reply With Quote