View Single Post
Vechi 12.08.2010, 13:01:04
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Domnule Sergiu, din postarea dumneavoastra de mai sus rezulta ca nu intelegeti ce inseamna infailibilitatea papala.

Infailibilitatea nu inseamna ca Papa nu poate gresi, chiar si in probleme de natura religioasa, chiar si in probleme de dogmatica.

Infailibilitatea nu inseamna ca Papa nu este pacatos.

Infailibilitatea nu inseamna ca Dumnezeu il iubeste pe Papa, ca om, indiferent ce ar face.

In rest, observ ca atacati Biserica Catolica cu exact aceleasi argumente cu care neo protestantii ataca Biserica Ortodoxa - ca preotii sunt pacatosi, ca enoriasii pleaca din Biserica etc.
Nu stiu ce spun protestantii, eu mi-am expus intrebarile mele. Daca coincid cu ale altora inseamna ca sunt evidente, asta practic intarindu-le.
Papa nu mai stiu care prin sec 4 a spus aproximativ urmatoarele:
"Papa este loctiitorul lui Dumnezeu pe pamant, (deci are putere Dumnezeiasca) si are puteri chiar si in imparatia lui Dumnezeu, astfel ca daca Dumnezeu dintr-un motiv ar lipsi din Imparatia Sa atunci Papa ar putea sa excomunice si sa alunge din Rai inclusiv ingerii lui Dumnezeu". Sunt texte cunoscute, cautati si vedeti-le! Si sunt pe buna dreptate strigatoare la cer (dupa parerea mea)! Imi si imaginez cum acel papa care era cu orgiile dupa cate un chiolhan si dezmat se duce prin Rai si alunga ingerii de pe acolo! Asta da reprezentare a nebuniei si dementei.
Din cate imi aduc aminte Sfantul Grigorie cel Mare a spus despre papa si structura dupa care era sa se alcatuiasca biserica catolica ca este antihristica. Si asta cu mult inaintea schismei. Mai precis cu vre-o 600 de ani. Structura piramidala de organizare a bisericii este total impotriva lui Hristos. Este suficient de antihristica incat o folosesc masonii ca simbolul lor preferat in ce priveste noua ordine mondiala.
Dar vad ca nu raspundeti la nici una dintre intrebari. Sunt chiar asa de grele? Sau adevarul doare?