Citat:
În prealabil postat de bairstow
52ZIZO cand intrebam un preot despre protestanti ma cam priveau cam aiurea. Adica ceva de genul cand un copil intreaba la ce ajuta tabla inmultirii. Solo scriptura...Ha ha ha. Nu exista asa ceva. chiar protestanti recunosc fara voia lor ca nu poate sa existe asa ceva. Se spune in Nt cum trebuie facut corpul bisericii?
Nu stiu ce secta te-a atras in mrejele ei dar eu ma intorc la adventii "mei'. Cum a putut fi schimbata sambata in Duminica fara nici o impotrivire? Datele despre botez sunt putine in primele secole. Ele nu vorbesc decat ca o practica fireasca atunci cand e cazul ,despre botezul si al copiilor. Este absurd sa spui ca biserica este condusa de Iisus dar ea s-a indepartat (si cate centre mari avea biserica in primele secole despartite de orice comunicare intre ele) de la un adevar adoptand o practica lumeasca. Dimpotriva s-au descoperit texte care arata ca se facea aceasi slujba care se face si azi in biserica ortodoxa. Te lepezi de satana? Ma lepad!
Nu s-a gasit nici un crestin sa spuna in primele secole ca botezul copiilor a fost adoptat de la pagani? sau nu s-a gasit un crestin in primele secole care sa spuna ca adevarata zi ar fi sabatul si nu Duminica? Acei crestini care isi dadeau viata pentru Iisus cu bucurie inghiteau orice neadevar?? E absurd. Din pacate nu te cred crestina ortodoxa si mai degraba o persoana care se preface. Cred dar nu sunt sigur. treaba ta. Iisus spune ca pe temelia apostolilor va zidi biserica si nu pe temelia lui Luther sau a E.g White. Ce s-a ales din biserica Lutherana? Orgi si atat...
deci daca practica asta ar fi venit de la pagani ea ar fi aparut in anumite centre bisericesti in aanumite orase. Dar acest lucru nu il arata istoria! Azi am fost intrebat ce ar spune un preot despre declaratia mea. Si declaratia mea era asa: Nu exista crestinism si totul nu este decat o mare minciuna daca biserica ortodoxa si catolica sunt departate ambele de la adevar. Cred ca stiu raspunsul lor :)
|
As vrea doar raspunsul la aceasta intrebare. De ce atunci cand eu insist in studierea Scripturii toti considera ca sunt mincinoasa? Pe voi nu va invita Dumnezeu la studiul Bibliei?