View Single Post
Vechi 12.08.2010, 14:04:19
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
La Manastirea Prislop, la intrare, am avut senzatiaa neplacuta ca ma aflu la carnaval - taraba langa taraba, nu nu mai cu obiecte de cult, sau DVD-uri cu Parintele Boca, dar si cu dulciuri, turta dulce, halvita, acadele etc.

Manastirea - minunata, DAR:

In biserica manastirii, pe panoul cu informatii istorice, am regasit inevitabilele descrieri ale modului cum imparateasa catolica Maria Tereza, prin intermediul generalului catolic Bukow, a ars si prigonit pe ortodocsi, si cum manastirea a apartinut fara drept, timp de 200 de ani, catolicilor. Bun, e un punct de vedere, il respect. Dar atunci de ce, pe tarabele de la intrare, se vindeau, la greu, rozarii catolice ?

Am intrebat, politicos, treaba asta pe maicuta care vindea, si mi-a raspuns - "nu sunt catolice, sunt universale".

Probabil ca maicuta era de buna credinta, asa ca mi-am stapanit replica acida care imi trecuse prin minte: "sigur, banii nostrii sunt universali".... ca sa nu o jignesc.
Deci ce v-a deranjat de fapt: comentariile istorice sau rozariile catolice vandute? Sau poate trebuiau platite niste drepturi de autor pentru rozariile respective?
Reply With Quote