Citat:
În prealabil postat de cristina2012
Sa va spun si ce mi se pare curios. Eu stiam ca ortodoxia considera (la fel ca dvs) unirea dintre Hristos si Biserica ca fiind modelul, arhetipul pentru unirea dintre barbat si femeie in cadrul casatoriei, iar catolicismul priveste invers, adica realtia sot-sotie ar fi modelul ales pentru a prezenta relatia Hristos-Biserica, asa cum sta scris si in articolul de pe profamlia. Am citit eu o informatie gresita? M-ar incanta sa fie asa cum spuneti dvs, macar pentru perioada anterioara agiornarii.
|
Cele de sus inspiră cele de jos și nu invers. Evident, modelul este raportul Isus-Ecclesia, după cum se menționează clar în "Efeseni" (și se sugerează în multe alte locuri), iar familiile sunt chemate să urmeze acest model. Acesta este raportul just, prezentat și de enciclica "Casti conubii".
Citat:
Pe langa aceasta, mai am o intrebare izvorata din ignoranta: ce sunt "misionarii verbiti"?
|
O societate clericală cu înclinații moderniste, întemeiată în liberala Olandă.
Nu e nici o ignoranță, importanța verbiților este cu totul periferică. Practic toate fraternitățile moderniste sunt în plină disoluție, cu excepția notabilă a neocatehumenalilor și charismaticilor, fraternități laicale de inspirație penticostală.