Subiect: Logodna
View Single Post
Vechi 12.08.2010, 19:30:13
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu am sesizat de unde rezultă că preotul ar încuraja concubinajul.
Din cate am inteles din ce a scris initiatoarea topic-ului, preotul stie despre ce este vorba. Si in general, toata lumea stie ca logodna la biserica cu mult inainte de cununie este facuta de cei care au un pic de constiinta (sau parinti) care le spune ca ce fac nu este corect in fata lui Dumnezeu, dar pe de alta parte nu au destula credinta fie sa traiasca in abstinenta pana cand vor face nunta, fie sa faca si cununia, chiar daca petrecerea nu poate sa fie la fel de mare sau trebuie amanata. Poate ca daca preotul ar spune un nu hotarat ....

Citat:
Eroarea este în cu totul altă parte: și anume, că marea majoritate a preoților ortodocși condiționează nunta de căsătoria civilă.
S-ar putea sa gresesc, dar am impresia ca este (era) o lege care ii obliga pe preoti astepte cununia civila. Cu siguranta stiu ca un preot nu are voie (legal) sa faca slujba de inmormantare pana ce nu vede certificatul de deces.

Last edited by Noesisaa; 12.08.2010 at 19:50:33.
Reply With Quote