Citat:
În prealabil postat de vsovivi
E clar că nu-ți convine pe Adevărul, ci tu ești judecătorul celor sinucigași și gata...
|
Arata-mi unde am judecat pe cineva. Am spus care este pacatul cel mai mare,am aratat ca asa invata si Biserica,afirmand ca nu este indreptare de la aceasta fapta. Am pus si poza facuta la o pagina de carte crestina,tu contrazici insa si ce scrie acolo.
Citat:
mă trimiți la Duhovnic...
|
Pai si unde sa te trimit? Urlii de parca te-as fi trimis la dracu.
Citat:
mă trimiți să mă documentez prin bibliotecile lui faraon... că doar gLumeail e sigur că Hristos se referea la ce vrei dumneata...
|
Te-am trimis la duhovnic. Te va lamuri el ca Hristos nu s-a referit la sinucigasi.
Citat:
Dar ia spune dumneata de ce a zis Domnul Iisus smochinului să nu mai dea rod? Și Smochinul ascultând s-a sinucis prin uscare accelerată? Pe cine reprezintă smochinul și ce nu era după voia Lui Dumnezeu?
|
Unde scrie ca s-a sinucis smochinul? Si de cand o planta este o fiinta rationala,o persoana creata dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu? Faci niste comparatii jignitoare.
Citat:
Și spune dumneata ce înseamnă viața monahală?
|
Pai spune dumneata. Inseamna sinucidere,nu?
Citat:
Te arăți în fel și chip învățat dar credința și priceperea ta e plină de vrăjitoria lui gLumeail... nu ești conștient, dar eu știu că văd la mine cât sunt de plin de ea.
|
Ok,ramai cu parerea ta.
Si ce doamne-iarta-ma e "glumeail"? :))
Citat:
Ei știu una și bună, ucizi și gata, toți ucigașii e la fel...
|
Grea limba romana...
Citat:
păi dacă e la fel cum de s-au deosebit cei doi tâlhari de pe cruce între ei? Ce anume a făcut ca unul să ajungă în Rai iar celălalt să ajungă după faptele sale în șeol? Ce anume a ucis fiecare din ei în ultimele clipe?
|
Unul s-a spovedit,adica si-a marturisit pacatele,si s-a cait pt. ele. S-a siucis vreunu??
Citat:
Deci calea spre mântuire este sinuciderea din dragoste curată de Dumnezeu și din Ascultare de maimare, din sfatul cel bun
|
Si a indemnat sau indeamna Dumnezeu la sinucidere? Cum ai concluzionat tu ca sinuciderea nu e pacat si ca de fapt e dragoste?
Citat:
căci dacă ai fi citit așa cum te pretinzi
|
Ce am pretins ca am citit??
Citat:
ai fi priceput că orice monah este un mort ce merge la moarte fiind pregătit în oriceclipă de moarte, nu pentru slava numelui său... și asta e din ascultare... deci vezi dumneata cât de mare e buna sinucidere? Ca îndeletnicire duhovnicească.
|
Lepadarea de cele lumesti pentru tine e sinonim cu sinuciderea? Ce monah se sinucide? Doamne,de unde le scoti?
Citat:
Noi însă în loc să o folosim, căci asta înseamnă lepădarea de sine, noi osândim pe sinucigași...
|
Am scris mai sus! Ce treaba are lepadarea de sine cu sinuciderea??
Citat:
păi cu Dumnezeu chiar nu pricepi că fiecare clipă este un bun prilej pentru o sinucidere?
|
Si tu de ce nu te sinucizi? Doar o sa ajungi in Rai...
Citat:
fie te omori pe tine și te iei după Domnul și mergi la Golgota și zici „Doamne Părinte, facă-se nu după cum voiesc eu, ci facă-se după cum vrei Dumneata, și fugiv-oi oare de ceasul acesta pentru care am venit în gLume?”
|
Pai hotaraste-te,ori te iei dupa tine si te omori ori faci voia lui Dumnezeu?
Citat:
Deci era pregătit să se sinucidă, lucru pe care-L știa cum va muri de când a fost cu Ilie, Moise, Petru, Iacov, Ioan și cu Tatăl, pe muntele Taborului, și s-a auzit un glas:
„De El să ascultați...”
Cine era El? Păi era așa ca un veșmînt alb alb ca lumina curată ce strălucește în taină în toată plinătatea Sa...
|
Mai nou spui ca si Hristos vroia sa se sinucida? Era pregatit sa se lase ucis de oameni,nu sa se omoare El. Doamne fereste!
Citat:
Deci ce ști dumneata despre sinucidere?
|
Stiu ca este cel mai mare pacat,care nu poate fi iertat.
Citat:
Tu aplici legea să nu ucizi? Dar e fără discernământ ajungând și dumneata un legalist împuțit ca mahomed cel fățarnic...
|
Multumesc pentru apreciere si pentru cuvintele adresate.
Citat:
„așa cum ai vrea ca altul să se sinucidă pentru tine, așa să te sinucizi tu pentru el, căci ceea ce ai vrea să-ți facă oamenii ție, ce ai vrea să ți se facă atunci când ești necăjit și lipsit de credință și deznădăjduit și trist aia să le faceți voi lor, adică să Iubești din toată vrednicia ta pe Dumnezeu și pe aproapele tău cu toată inima ta”
|
Poti da te rog si locatia citatelor pe care le postezi? Ca te-am mai rugat sa faci asta si refuzi in continuare...
Citat:
Deci ai căutat vreodat să nu judeci un sinucigaș? Că dacă l-ai judecat să ști că pe tine te-ai osândit...
|
Cum ai dedus ca as fi judecat eu pe cineva? Am spus doar ca este un pacat mare,cel mai mare,sinuciderea. Atat! Am aruncat cu pitre in cineva??
Citat:
el a scăpat dar tu ai intrat la apă, apa sâmbetei, căci te-ai sinucis bucurându-te de răul fratelui tău... dar de răul tău te-ai bucurat prea puțin credinciosule...
|
De raul cui m-am bucurat pana la urma?
Citat:
Știu că am scris mult, și știu că ai vrea să-ți rescriu eu aici scriptură că nu suporți citate după ureche, și e foarte bine, dar eu nu țiu minte decât așa cum le dau... corecte în Duh și nu numai în literă...
|
Cum le ti minte tine-le pentru tinemte priveste. Insa cand le imparti si altora,da te rog citate exacte,nu rastalmacite si cu lucruri adaugate dupa bunul plac.
Citat:
Iar dacă nu-s corecte, atunci te rog frumos să nu mă combați ci lasă-mă la starea mea... și nu mă clăti cu îndreptări deșarte... ca nu cumva să te sinucizi răspunzând răului cu rău.
|
Nu te combat,doar ti-am atras atentia ca citatele date nu sunt corecte. Deci iar inventezi lucruri?