View Single Post
Vechi 12.08.2010, 20:18:18
machho's Avatar
machho machho is offline
Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Eforie N
Religia: Ortodox
Implicit "Calea"

Doamne Ajuta'. Dintr-o experienta' a vietii mele, unice,am aflat ca' atunci cand am fost f. nehotarat in luarea deciziei mele in leg.cu o altfel de "mutare" dar care avea ca punct de plecare tot cuvantul Viata,rugaciunea launtrica' catre Dumnezeu ca Sf.Treime este "Calea". este ceea ce ai nevoie,binenteles sustinerea unui Bun Pr.Duhovnic este "lumina" sfatului catre acea Cale.Dar,abisul inimii tale launtrice trebuie "luminat" (numai de vointa ta)de tot ce inseamna' : dorinta',placere,satisfactie,mandrie,incredere de sine. adica':"fara' Mine nu puteti face nimic",asa cum insasi Mantuitorul ne-a lasat sa' cunoastem.Poti merge Tu, la orice Duhovnic,el poate fi doar mierea,dar daca' abisul inimii tale este acoperit de "amar",greu patrunde "gustul mierii" in inima Ta.Deci, fara' "EL", tu nu vei putea lua decizia corecta, iar pt. a ajunge la EL, ai nevoie sa-ti cercetezi adancul inimii,fanatism sau nu!!!?, tu esti Unica care poate lua decizia. De fapt, stimata' sora' Annna, ce-a mai importanta' si unica' decizie a vietii noastre(calatoare) este, citez (din memorie): "Eu sunt Calea, de v-a dori cineva sa' Ma' urmeze,sa'-si ia crucea sa si sa' se lepede de sine". restul deciziilor sunt "simple",adica' Bunul Dumnezeu(din cate am "gustat"),nu are nevoie de un om bine pregatit profesional,sau eu stiu unul "calit" in ale glumelor sau sfaturilor....."Dumnezeu are nevoie, ca tu sa' ai nevoie de EL".eu am folosit urmatoarea reteta'(pe care si acum dupa' 2 ani o urmez, si o voi urma toata' viata) : dupa' spovedanie,am mers la cateva slujbe de Sf.Maslu, apoi acasa' ma' rugam de cel putin 3 ori pe zi,dar cand te rogi aseaza'-te cu mintea in Hristos si in bratele Maicii Domnului.citeste pt."incalzire" eu stiu,o rugaciune,sau din psalmi(poate psalmul 102)apoi "urcate" cu curaj inaintea Domnului Iisus Hristos, si spune-i toate greutatile sufletului tau,nu-i cere nimic,decat roaga-l sa'-ti arate "Calea",poate vei crede ca vorbesti singura' la pereti...nu este adevarat, EL este pretudindeni(chiar si in abisul inimii tale,acoperite cu.......),uite cum se zice in Noul Testament : " Iata' stau la usa' si bat, de Ma' v-a auzi cineva si i-mi v-a deschide,atunci Voi intra si Voi cina cu el si el cu Mine".si chiar daca' nu s-au rezolvat problemele noastre,trebuie sa' cautam cu mintea urmatoarele : " nu tot ceea ce cerem de la Dumnezeu,este neaparat folositor sufletului nostru". Bunul Dumnezeu si dragostea Maicii Sale,sa' lumineze "viata" ta si a fam. tale.Doamne Ajuta'.
Reply With Quote