Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Poate dumneavoastra nu nu sunteti printre ortodocsii care se dau „mari crestini mari”.
Citind insa pe acest forum veti gasi multi din aceia care, nu doar ca se cred mari crestini mari ci se cred si singurii crestini de pe fata pamantului. In opinia lor toate celelalte confesiuni crestine sunt secte, cei care nu sunt ca ei sunt eretici, schismatici si oameni destinati Iadului.
|
Nu exista padure fara uscaturi. Acest proverb se aplica in tot si toate. Esenta insa este alta in ceea ce priveste credinta: oamenii sunt impartiti in cei care merg pe drumul bun si cei care merg pe drumul rau. Fireste ca pe drumul bun unii sunt mai in fata ca sunt mai cu ravna , altii mai in spate, altii parca bat pasul pe loc. Dar sunt toti pe calea buna. Cei care sunt pe calea cea rea pot sa si alerge ca tot nu ajung nicaieri. Asta e esenta.
In ceea ce priveste celelalte confesiuni, atata timp cat s-au format cu mult dupa aparitia crestinismului, prin scindari si certuri, uneori razboaie religioase, atata timp cat Iisus, in relatarile din Biblie nu spune, iata voi crestinii veti fi protestantii, sau mai stiu ce secta, nu poate sa vina nici un adept al acestor noi, prea noi formate secte, de cand e omul pe pamant, sa spuna iata noi suntem cei adevarati. Iata noi suntem de la Hristos.
Si in privinta Iadului, e adevarat ca cei care dintr-o capacitate mai mica de intelegere a adevarului, ajung pe calea Iadului. Si cei care sunt pe calea Iadului fara doar si poate ca sunt eretici si schismatici. Asta nu o poate contesta nimeni.