Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
1. N-am comentat nimic cu privire la sinoadele ecumenice, am avut doar câteva considerații cu privire la blasfemiatoarea formulare "Născătoare de Dumnezeu".
2. Taina întrupării lui Hristos nu o poate înțelege nici un muritor. Dacă ar putea-o înțelege și explica, n-ar mai fi o taină.
Pentru că Maria nu are absolut nici un merit și nici o contribuție la realizarea tainei Întrupării Domnului. Ea doar a acceptat: "Fie mie după cuvântul tău!". Dacă n-ar fi acceptat, Dumnezeu Se folosea de o altă fecioară sfântă cum probabil mai erau în Israel.
|
Iar ne lovim de cuvinte. Trebuie sa fiu mult mai atent cu o persoana care iubeste mai mult litera dar nu trece dincolo.
"A intelege" nu l-am folosit in sens rationalist prin care as indrazni de a epuiza Taina Intruparii lui Hristos,
Ma folosesc de cateva sensuri din DEx pe care le-am avut in vedere "A constata, a vedea, a observa, a băga de seamă. ♦ A gândi, a reflecta, a concepe."
Iubesc Taina si nu caut sa o rationalizez dar asta nu inseamna ca voi cadea in agnosticism.