View Single Post
Vechi 13.08.2010, 19:36:19
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Prietene, toate confesiunile crestine din ziua de azi sunt formate la foarta multa vreme dupa aparitia crestinismului. Unele la 500 de ani, altele la 1054 de ani, altele la 1500 de ani.

Macar ca toate ramurile bisericii crestine se revendica a fi Biserica de la inceput, nu exista o confesiune care sa poata sa spuna in adevar: noi suntem Biserica Primara.

Urmasii legitimi ai Bisericii primare sunt cei care in credinta, in vorbire si in fapte traiesc precum a vietuit biserica de la inceput.
Deci: toate confesiunile autointitulate crestine sunt formate la foarte multa vreme dupa aparitia crestinismului. Admiti asta. TOATE. Sunt cuvintele tale.
Cum poate atunci oricare din ele sa vina si sa spuna ca e cea adevarata de la Hristos lasata daca s-a infiintat atat de tarziu dupa Hristos? APROAPE TOATE au avut la baza cate o persoana bogata care s-a crezut nu stiu cine si cu averea a intemeiat secta respectiva. Aproape toate vin din America unde se stie ca exista un amalgam de religii si culturi, si care si-au pus amprenta pe traitorii de pe acel continent.
Toate generatiile de oameni de la Hristos pana la aparitia vreunei secte inseamna ca au trait in intuneric fara sa fie pe calea cea buna? Atunci nu renegati voi chiar si Faptele Apostolilor ca neinsemnand nimic in ochii vostrii? Ce au propovaduit ei si ce credinta a ramas dupa Hristos si pana la intemeierea nu stiu carei secte in anul nu stiu care? Cum poate o secta sa vina sa spuna ca noi stim adevarul daca l-a relevat atat de tarziu in istorie, in zilele noastre noastre?
\
Biserica de la inceput nu este cea care se revendica ci cea care este. Si este doar una. Cuvantul orto inseamna vechi si doxa inseamna invatatura. Insasi ortodox inseamna invatatura primara. Este singura care s-a pastrat, atentie, nu s-a revendicat, s-a pastrat neatinsa si a continuat ceea ce au inceput atunci Hristos si Apostolii sai. De aceea este adevarata pentru ca nu a permis niciodata in istorie sa vina cineva si sa schimbe ceva din dorinta de nou. A ramas exact asa cum a fost ea lasata atunci in anul 1 dupa Hristos. Pe teritoriul tarii noastre acum cateva sute de ani, era doar ortodoxie si atat, in secolele 15 - 18 si nu isi puneau problema ca nu cunosc Biserica adevarata. Domnitorii nostrii respectau ortodoxia si ajutau cu tot ce puteau Biserica ortodoxa. Manastirile din Muntele Athos dainuiesc de secole pe munte si sunt ortodoxe si in zilele noastre. Pustnicii retrasi in sihastrie sunt ortodocsi fie in muntele Athos fie in muntii nostrii, fie la Ierusalim. Dintotdeauna au fost pustnici care si-au inchinat viata si existenta lui Hristos dar niciodata nu am auzit de un pustnic penticostal sau baptist, protestant, sau mai stiu eu ce si niciodata nu am vazut un pustnic bogat dar penticostal putred de bogat, sau portestant sau baptist, sau evanghelist am vazut si unul ci multi. Toti sub umbrela credintei invart bani grei, si traiesc pe picior mare. Se folosesc de naivitatea multor oameni pe care ii atrag in asa zisa biserica lor, ii folosesc ca scut ca sa isi faca treburile lor murdare. Aveti idee pe unde calatoreste bunul vostru predicator in timp ce voi va rugati sectantilor? Intr-o adunare penticostala am vazut saraci amagiti cu mantuirea cum dansau si strigau, pe muzica disco, in timp ce predicatorul lor era plecat in Norvegia cica la intalnire confesionala. Si nu are rost sa spunem ce faceau ei acolo. Nu asta este credinta adevarata. Treziti-va sarmani oameni si indreptati-va pasii pe calea cea dreapta. Iar daca nu vreti sa o faceti, atunci macar lasati in pace pe cei care isi doresc sa pastreze calea cea dreapta.
Nu am vazut ortodox sa traga omul pe strada sa il lamureasca sa vina la Biserica in schimb sectant care are ordine precise , sa faca asta am vazut. Li se promit inaintari in sanul confesiunilor lor daca aduc cat mai multi oameni. Seamana urat de tot a Diavol. Unde exista conditionari de acest gen si compromisuri nu poate fi credinta adevarata.

Omul merge pe calea cea buna dar tot timpul trebuie sa fie cineva care sa ii puna piedica. Degeaba o faceti sectantilor ca omul bun se impiedica, dar se ridica si merge mai departe.
Reply With Quote