Citat:
În prealabil postat de Sebastiana
In calendarul bisericesc ortodox sunt 3trei zamisliri(conceperi)si bineinteles,3trei nasteri:a Mantuitorului nostru IISUS HRISTOS,a Sfintei Fecioare Maria,Nascatoare de Dumnezeu si a Sfantului si Inainte Mergatorul Domnului,Sfantul Proroc Ioan Botezatorul.25martie(Bunavestire=Zamislirea,Concep erea Mantuitorului)-25decembrie=Nasterea LUI,9noua decembrie=Zamislirea(conceperea) Maicii Domnului-8opt septembrie-nasterea Ei,23septembrie=Zamislirea Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul-24=Nasterea Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul
|
Stiai ca toate aceste date sunt concepute de Biserica si nu sunt de fapt adevaratele date de nastere ? De ex Mantuitorul nu a fost nascut in 23 decembrie daca stiai , daca nu informeaza-te. A fost trecuta aceasta data deoarece in acele timpuri cand crestinismul s-a extins, multe popoare se inchinau zeului soare (romani greci) si pentru a convinge paganii care insistau inca sa creada in zeul soare, pentru a nu schimba data de celebrare au ales ca zi de nastere pentru Mantuitor ziua in care paganii se inchinau inainte la soare. IAr toate aceste traditii cu pomul de Craciun...de fapt nu sunt compatibile cu traditia iudaica si crestina. Iar zilele de praznuire pentru sfinti sunt alese de fapt zilele cand acestia au murit intru Hristos. deci?
iar povestile/viziunile preotilor batrani calugari referitor la femeile care au avortat:citisem ca un calugar Ilarion a avut o viziune cum ca femeile care avortau erau chinuite sa suporte aceeasi durere ca la avort si apoi sa isi manance copii. Ciudata imaginatie. In plus cine a dovedit ca aceasta viziune ar fi adevarata..iar conform tot preotilor calugari viziunile sunt de la diavol...pai ce sa mai credem. Daca nu e adevarata viziunea lui care nu a fost nici confirmata ..doar marturia lui e dovada cum as putea sa cred intr-un om care se pretinde vizionar...ia fa o diferenta intre IISus _IUBIRE si viziunea acestui calugar ...crezi ca e de la D-zeu viziunea?
Sunt povesti de speriat copii...am mai evoluat acum. Cum Biserica pretindea o data ca pamantul e plat arzandu-l pe rug pe galilei care a dovedit contrariul..acum Biserica si-a redus din putere tot din cauza fanteziilor preotrilor care nici pe de parte nu se aplicau dupa Biblie care zice ca pamantul e totusi rotund in Isaia parca nu mai stiu.