View Single Post
Vechi 13.08.2010, 21:16:59
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Se pare ca va iubiti mult biserica. Acesta este un lucru bun. Foarte bun.
De fapt este si singurul lucru bun care reiese din postarea dumneavoastra.

In rest doar povesti. Multe povesti. Prea multe.
Am sa va raspund doar la una. Daca doriti un raspuns si la celelalte, luati-le pe rand.
Multe binecuvantari.

Credinciosii care au fost considerati fondatorii penticostalismului au fost oameni saraci. Nici Parham si Seymour in America si nici Bradin in Romania nu au stralucit la capitolul bogatie.

Daca ar fi intemeiat ceva cu averea lor ar fi dat faliment imediat.
A fost insa Duhul Sfant care s-a indurat si a produs o mare miscare spirituala.
Am spus , aproape toate , nu toate. Ca miscarea penticostala a avut sau nu la baza averea unui bogat nu cred ca intereseaza pe nimeni. Eu am vorbit la general, nu am luat fiecare secta in parte sa spun cand cum si cine a infiintat-o. Asta este un alt subiect.
Adevarul e unul. V-ati infiintat tarziu incoace, Parham si Seymour ai vostrii sunt americani contemporani. Iar daca a fost Duhul Sfant care s-a indurat si a produs o mare miscare spirituala, ar fi trebuit sa existe printre proorocirile marilor prooroci din Biblie si acest fapt.
Cam mult a lasat Duhul Sfant poporul in intuneric pana la asa zisa voastra miscare spirituala care a inceput de abia in jurul anului 1900. Care va sa zica 1900 de ani poporul nu a trait in dreapta credinta?
Si de ce vorbiti de faliment? este cumva miscarea dvs penticostala o afacere? De fapt asta si este. Tot ce a inceput tarziu, in zilele noastre contemporane, nu poate fi credinta dreapta, drept inseamna continuu, de la Hristos incoace, la voi e un segment de dreapta de la 1900 incoace. Si tot ce a inceput acum, in zilele noastre, a inceput cu un scop in ceea ce priveste credinta. Nu dezbat aici acest subiect.

Nimic din ce am spus nu este poveste, este istoria noastra a omenirii care poate fi probata prin arhelogie, manuscrise, etc. in muntele Athos exista manuscrise vechi si din sec. 12 care atesta ortodoxia. Sunt zeci de mii de carti acolo care atesta Biserica adevarata. Legat de Domnitorii nostrii, vreti nu vreti au existat in tarisoara asta a noastra, au condus poporul roman in secolele trecute, exista manuscrise care atesta apartenenta la ortodoxie a lor. Multi domnitori romani au ajutat manastirile din Sfantul Munte, si asta este istoria noastra a romanilor. Iar daca dvs contestati istoria acestei tari, ca sunt povesti atunci nu va numiti roman. Si vrem nu vrem istoria tarii noastre este impletita cu credinta. Un popor fara de istorie nu este popor.
Legat de pustnici. In muntele Athos sunt pustnici stiuti doar de Dumnezeu, exista si astazi nu sunt povesti. Traiesc in munte, sunt ortodocsi si se roaga si pentru dvs si pentru mine si pentru toata omenirea si ascultati-ma bine ca stiu ce spun.
Limba greaca nu este o poveste . Ea este reala: orto inseamna vechi si doxa inseamna invatatura. ortodox inseamna invatatura veche, INVATATURA PRIMARA, BISERICA PRIMARA, cum va place sa spuneti. In limba greaca cuvantul in sine: ortodox inseamna dreapta marire.
Marirea pe care o aducem lui Dumnezeu, Fecioarei Maria si lui Iisus este cea dreapta. Dreapta marire - ortodoxia
Reply With Quote