Citindu-ti raspunsul, "Iubirea", imi dau seama ca am pierdut degeaba o gramada de ani din viata, facand lucruri neimportante si fara a avea un duhovnic, cu care sa ma sfatuiesc. La 15 ani citeam literatura si vedeam filme la cinematograf, nu citeam despre cipuri si cu atat mai putin scrieri ale Sf. Parinti. Alte vremuri...
Dar mai am o rugaminte la tine, si anume, sa-mi spui care dintre marii duhovnici, pe care i-ai cunoscut, precum si ce lucrari patristice pe care le-ai citit, te-au indemnat sa accepti cipul biometric. Banuiesc ca ai avut motive intemeiate.
Cum esti prima de aici, care a acceptat pasaportul cu cip si date biometrice, esti cea mai in masura sa ne explici si noua, cei speriati ca de bombe de acest cip.
Eu recunosc ca ideea de a purta un cip in pasaport, cu toate datele mele personale, amprente, etc. ma sperie, nu pentru ca as fi inclinata spre infractionalitate, ci chiar dimpotriva: sa nu fiu implicata intr-un act de infractionalitate fara sa fi facut ceva rau. Se stie ca se pot fura aceste date personale, experti in acest sens exista si se numesc hackeri. Folosind datele mele, pot fi acuzata de orice: ca am facut ceva ce nu am facut, ca m-am aflat intr-un loc in care nu am fost, etc. fara a putea sa ma apar, caci se pot aduce ca probe toate datele mele, cu amprente cu tot.
Poti infirma cele de mai sus prin prisma a ceea ce ai citit? Ti-as fi recunoscatoare daca ne-ai da si ceva titluri din multele citite de tine pe parcursul a 20 ani. Personal am auzit de cipuri doar de curand si pentru acest lucru ii multumesc Pr. Iustin Parvu, Pr. Aldea si altora. In afara de oficialii, care vor sa introduca cipurile, pe altii nu i-am auzit spunand ca sunt spre binele nostru.
|