Citat:
În prealabil postat de freespirited
Ma refeream la voi. :|
La faptul ca voi ati trebui sa va iubiti aproapele, chiar daca este diferit de voi.
Aveti niste minti ingrozitor de bolnave si incapatanate.
|
Noi suntem incapatanati pentru ca vrem sa te facem sa intelegi ca nu e bun acest pacat (ia-o ca pe un exemplu de iubire a aproapelui, daca pana acum nu ai gasit niciunul printre noi).
In schimb tu (si cei care nu vor sa inteleaga in general) purtati in suflet o incapatanare si mai mare, aceea de a nu vrea sa intelegeti.
Ar trebui sa ne iubim aproapele (asta spui tu), si il iubim, unii mai mult, altii mai putin, dupa cum are fiecare puterea sa iubeasca. Dar vad ca tu confunzi pe aproapele cu pacatul homosexualitatii. Nu ne cere sa iubim pacatul, ca nu putem, precum nu putem sa-l uram pe homosexual (ca om), tot la fel nu putem sa-i iubim pecatul pe care-l face.
Daca am fi avut minti bolnave, nu am fi fost in stare sa explicam nimic, am fi scris in dodii. Si nu te lua de domnul "Strajeru", ca daca te-ai simtit jicnita din pricina a ceea ce a spus, inseamna ca te supara adevarul. Poate te-a deranjat limbajul pe care l-a folosit, dar asta nu inseamna ca toti vorbim la fel. Fiecare explica cum poate, unii mai dur, altii mai cu manajament. Dar toti incercam sa explicam ceva ca sa ne facem intelesi. Si sa nu crezi ca-i iau apararea domnului Strajeru' pentru ca impartasim aceeasi credinta, ci pentru ca a spus adevarul (care din cate se vede, doare).
Si inca ceva: cand am spus ca te supara adevarul, nu ma refeream la cuvantul "preadesfranata", eu nu spun ca esti asa, pentru ca din ceea ce ai scris, nu pot eu sa stiu firea oamenilor, si nu as spune nimanui ca este asa, pentru ca nu am eu dreptul sa judec pe nimeni, din moment ce si eu am pacate, ca orice om. Numai Dumnezeu are dreptul sa judece pe om, pentru ca numai El este fara de pacat.
Incep sa-i dau dreptate lui IonelS, mai bine nu ne mai batem capul, ca nu ne vom face niciodata intelesi de cei cu inimi impietrite.