Citat:
În prealabil postat de anna21
Fani, nu vrei copiii.. e foarte clar: traiesti in curatenie. Nu poti separa placerea de responsabilitate.
Pana la urma totul se reduce la un singur lucru: pentru ce traiesti? Pentru a ajunge la cunoasterea Dumnezeului celui viu? Sau pt placerea proprie?
Copiii aceia 1, 2 sau 10, cati da Dumnezeu, nu-i creste nimeni singur, ci tot cu ajutorul lui Dumnezeu cresc.
Este un punct de vedere arogant si necrestin sa crezi ca-i cresc doar parintii. Nu. Dumnezeu este foarte prezent: El ii tine sanatosi, El tine parintii in stare sa munceasca, El creaza oportunitati si fericite coincidente in viata fiecaruia, El ne ghideaza si ne indreapta cu dragoste.. El este adevaratul parinte.
In ce priveste a ajuta copiii sa ajunga oameni adevarati.. la fel, asta nu tine de nr de copii. Eu cunosc o familie cu 12 copii, tatal era croitor. Sunt oameni extraordinari, este o bucurie sa-i cunosti.
Nu-ti impune nimeni sa faci 10 copii. Dar daca nu vrei sa ai copii, mi se pare firesc sa nu te ascunzi dupa cuvinte pretinzand ca ai alte scopuri si nu placerea. Cautarea placerii nu este o cale catre mantuire. Doar sacrificiul. Un sacrificiu este sa faci copii (te sacrifici pe tine). Alt sacrificiu este abstinenta.
Dar mantuire fara sacrificiu eu nu cred ca exista.
|
Pai nu ai scris chiar tu mai sus ca unirea dintre soti nu este doar pentru procreere, ci si pentru unirea dintre soti? Dupa modelul iubirii dintre Hristos si Biserica? Deci nu numai pentru placere, ci si pentru unire trebuie ea sa aiba loc intr=un cuplu.
Ajutorul lui Dumnezeu nu exclude responsabilitatea noastra, luarea responsabila a unei hotarari si ducerea ei la capat.
Cum se spune, Dumnezeu iti da dar nu iti baga in traista.
Daca tu nu esti capabil fizic, psihic, material sau din alte motive sa ai zece copii, dar nu iti dai seama sau te arunci cu capul inainte, poti tu cat vrei sa te bazezi pe Dumnezeu, la fel ca in povestioara cu pustnicul care nu a acceptat ajutorul pompierilor ca 'il va ajuta pe el Dumnezeu', si s-a innecat.
Exista si familii cu multio copii in care o iau de izbeliste pentru ca parintii nu sunt capabili sa ii educe. Nu numai familii, admirabile, in care toti sunt iubiti si cresc oameni adevarati.