Mereu am sustinut ca Gradina Lui Dumnezeu e mare, dar unii au tendinta sa-i darame gardul si s-o uneasca cu gradina Spitalului 9. Pana la urma nu-i gardul de vina, ci noi cei ce strigam "Hei-rup!"
Annna, orice decizie vei lua, intr-o zi o vei regreta. Asa e-n viata!
Nu cauta sa faci compromis cu propriul destin ca oricum nu imparatim lumea si nu vom fi intrebati despre cat de sus am ajuns in plan social, ci ce-am inteles noi din inmultirea talantului. Cu tristete am constatat ca foarte multi aplica direct pilda cu talantul: am o mie, trebuie cu orice pret sa fac cinci mii, fie ca dau cu camata, vand tigari sau droguri. Si totusi, talantul este, pe langa sf. botez, inclinatia cu care ne-am nascut fiecare dintre noi. Daca ai talent la desen, poti alege sa faci nuduri, sau icoane; daca iti place sa scrii, poti scrie literatura gen Harry Potter sa devii celebru si bogat, sau sa gasesti o cale sa ajungi la sufletele oamenilor, prin Cuvantul Lui Dumnezeu; daca stii sa canti, poti alege intre manele si psalmi; daca... daca... daca!... Celebritatea pe timpul vietii este de obicei biletul rezervat in Iad, singura exceptie facand cei ce si-au castigat celebritatea datorita suferintelor, iar postura de VIP ii lasa indiferenti, ba chiar ii deranjeaza.
Decizia pe care-o ai de luat, va trebui sa ti-o asumi singura. Duhovnicul? Care duhovnic? Ce-i poti tu cere unui preot care NU te cunoaste? Un duhovnic bun este acela care stie sa-ti spuna ce trebuie sa faci, fara sa te sperie. Ori tu... nu prea stii cum stau lucrurile si el trebuie sa te menajeze mai intai de toate. Ce tie ti se pare fanatism, nu-i decat firescul vietii pe care ar trebui sa-l traiasca fiecare dintre noi, fiindca la Dumnezeu nu merge cu jumatati de masura.
Sunt multe de spus. Oricum, cred ca rugaciunea staruitoare este cel mai elementar si mai prioritar lucru pe care-l ai tu de facut.
Doamne-ajuta!
|