View Single Post
Vechi 16.08.2010, 18:02:09
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

"Prin rabdarea voastra, va veti castiga sufletele voastre!" Erai fireste indreptatita sa te superi, dar ai uitat ca "cu o lingura de miere faci mai mult decat cu un butoi de otet". Ai avut dreptate, dar multi mor/sufera cu dreptatea in mana. Acum pare foarte tarziu sa mai indrepti ceva, dar si mila Lui Dumnezeu e mare. Trebuie sa te spovedesti neaparat. Relatia voastra a fost grevata de pacate mari: sexul premarital (=desfranare) si contraceptia (poate chiar avort daca ai folosit contraceptive hormonale, sterilet sau pilula de a 2-a zi).

Tocmai pentru ca era un om bun la inceput, trebuia sa profiti la timp de el. Sa te casatoresti si sa incepeti sa va lucrati mantuirea in felul binecuvantat de Dumnezeu: daruirea vietii. Chiar daca nu va permiteati, un copil dorit de tata ar fi fost un balsam, l-ar fi tinut si pe el mai aproape de casa...
Citat din Camus: "daca vrei sa se manance intre ei, arunca-le graunte, daca vrei sa fie frati, pune-i sa cladeasca un turn". Casatoria e un turn ce trebuie cladit impreuna, pe o temelie pusa de Dumnezeu (adica nunta cea binecuvantata).
Inca o chestie: cand un barbat vrea un copil de la o femeie iar aceasta refuza chiar si pentru cele mai binemotivate motive, el resimte asta ca un vot de neincredre. Il aruncila kilometri departare... si el isi gaseste ceva de facut in departarea unde l-ai trimis.

Imi cer scuze daca te-am mahnit, sora draga. Ti-am spus verde in fata ceea ce cred eu, nu te judec pentru greseli pentru ca cei mai multi dintre noi nu am fost formati crestineste, ti-am atras doar atentia pe unde ar trebui sa cauti cauza parasirii.
Dumnezeu sa iti ajute!

P.S. Primul pas este sa iti gasesti un duhovnic bun la care sa te spovedesti.
Reply With Quote