un sfat mic
am citit ceea ce ne-ai spus si parca as vrea si eu sa spun ceva...
Draga Oana, tu ai nevoie de intarire de la Dumnezeu in aceste momente...si mai ales de darul rabdarii...este clar ca e o mare incercare pentru tine,pentru voi...de aceea,asculta sfatul tuturor si mergi la duhovnicul tau,pentru sfat si,daca te simti pregatita, chiar pentru Taina Pocaintei si apoi pt Sf Impartasanie.
Revin la faptul ca este o incercare de la Dumnezeu...voi ati decis sa va uniti, Domnul a binecuvantat, deci nu va ganditi asa usor la divort(cel putin tu,daca el a pomenit deja de divort)...cred ca aici cuvantul cheie este RABDARE...
Si mai ales,draga Oana, vorbeste cu Dumnezeu, cu Maica Domnului, cu Sfintii...opreste-te putin din gandurile tale,mergi intr-un loc linistit si roaga-te...povesteste-I lui Dumnezeu ce simti, El stie, dar vrea sa auda de la Tine, are nevoie de vointa ta,tu sa vrei sa te ajute, ca sa te ajute...(eu,cand vreau sa Ii spun ceva,ce bineinteles, stie deja, Ii scriu,ca sa nu mi se imprastie gandurile:) )
roaga-te pentru sotul tau (el este aproape de Dumnezeu?), pentru voi...
gandeste-te ce simti pentru sotul tau...roaga-L pe Dumnezeu sa iti dea si darul iertarii lui pentru ceea ce a gresit fata de tine...
in legatura cu meseria lui,inteleg ca sotul tau e un artist,si artistii, Oana,sa stii, sunt egoisti(si eu tocmai am trecut printr-o perioada urata cu prietenul meu tocmai din cauza egoismului)...in iubire nu e loc de egoism, dar acesta este o caracteristica a firii noastre indepartate de Dumnezeu...
cred ca el vrea ca tu sa fii acolo, sa fii locul sigur la care sa vina...
Uite,Oana, mai intai cere-I ajutorul lui Dumnezeu, apoi vorbeste si cu sotul tau...fara reprosuri, fara sa ii ceri sa revina...pur si simplu,gandeste-te la lucrurile care va unesc(sentimente,idei) si invita-l la o cafea sau si mai bine,la o plimbare prin muntii pe care atat ii adora...poate ii va placea sa vada ca esti interesata de pasiunea lui...
observ ca am vorbit cam mult asa ca,in final, draga Oana, iti spun ca trebuie incercate toate mijloacele duhovnicesti si trebuie puse in lupta toate resursele tale sufletesti(care cu ajutorul lui Dumnezeu vor fi foarte mari)inainte de a lua o hotarare asa importanta precum divortul.
Doamne ajuta!
cu drag,
diana
ps: te mai asteptam sa ne spui cum te simti:)
|