Citat:
Īn prealabil postat de Iubirea
Nu este asa Marilena...desigur ca depinde si de tara unde vor pleca daca isi doresc...in general in tarile unde au invadat romanii sau in tarile de sorginte latina cu siguranta este cum bine banuiesti...dar in tarile germanice si cat mai indepartate de Europa nu este asa...desigur ca peste tot exista si uscaturi...dar predomina padurea verde, crede-ma.
Eu iti pot povesti din experienta mea si voi fi obiectiva...nu voi incerca sa te invaluiesc in mister ca tu sa deduci ce as vrea sa spun...sunt un om foarte realist si nu ma imbat cu apa rece. Eu din tot ce am intampinat aici, bune si rele...toate adunate proportia inclina 80% spre latura buna si nu ma refer din punct de vedere financiar...ci moral, civilizat in adevaratul sens al cuvantului...sunt oameni pe care nu-i preocupa vecinul, sunt oameni care stiu sa zambeasca si sa salute un strain pur si simplu, sunt oameni care isi cer scuze cand nu te pot ajuta iar cand pot sa te ajute o fac lasandu-si copilul nesupravegheat (de ex.) sunt oameni fara pretentia ca sunt superiori ca au facultate si te trateaza mai mult ca de la egal la egal...nu mai spun la un interviu...chiar daca nu corespunzi cerintelor lor, nu pleci de acolo umilit...din contra.
Aici efectiv te simti OM...
|
Draga Iubirea, te cred cu toata inima. Acum, depinde si de firea fiecaruia, de putere lui de adaptare la nou ori de locul unde l-a dus soarta... Dar uite, firea mea nostalgica imi tine sufletul legat de aceasta tara. Chiar daca vad defectele acestui popor, chiar daca decaderea acestei tari ma face sa rosesc nu-mi pot reprima dragostea ce-o simt. Iubesc Romania si-mi iubesc neamul acesta cu naravuri rele. Mi-e rusine cand vad ce se intampla... Imi pare rau de mizeria ce-am ajuns sa o induram. Dar totusi, imi iubesc tara, imi iubesc tovarasii de suferinta. Nu ma face pe mine un guvern sau zece, si nici unul sau zece presedinti sa-mi reneg neamul si pamantul din care ma trag. Daca aici a hotarat Dumnezeu sa ma nasc inseamna ca aici merit sa traiesc. Muncesc aici, ma straduiesc sa-mi fac viata frumoasa cu ce am la-ndemana. Ma bucur de ce am. Cei care nu gasesc nimic bun aici au tot dreptul sa caute alt loc. peste tot vor fi ai aceluias Dumnezeu Adevarat si atata timp cat se inchina doar Lui nu au de ce sa se rusineze.