View Single Post
Vechi 17.08.2010, 10:58:57
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Ex cathedra - inseamna ce? Ca nu sta la masa si vorbeste din picioare? Sau ca isi da cu parerea intr-un cadru neorganizat, respectiv catedra? Sau catedrala?
Cred ca nici voi nu stiti ce inseamna acest ex cathedra!
Eu in schimb cred ca dumneavoastra ati fi putut sa va informati, ca doar google sau wikipedia sunt la un clic distanta, inainte sa va dati cu parerea si sa ne acuzati de nestiinta.

Prin atitudinea dumneavoastra, imi pare rau sa o spun, confirmati tipul de abordare pe care il descriam mai sus, si anume lasati impresia pregnanta de rea credinta.

"Ex cathedra" inseamna literal "de pe scaun", prin scaun intelegandu-se Scaunul Sfantului Petru, adica pozitia oficiala de episcop a Romei si de conducator a Bisericii lui Cristos, cu toate carismele asociate, inclusiv infailibilitatea atunci cand Papa proclama in mod oficial, in calitate de papa, in numele Bisericii si catre toata Biserica, un adevar in materie de credinta sau morala.

Pentru o explicatie mai detaliata precum si pentru bazele scripturistice ale dogmei infailibilitatii papale va recoimand urmatorul articol:

http://www.catholic.com/library/Papal_Infallibility.asp
Reply With Quote