Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Domnule kesarion, desigur ca este in atributiile mele. Eu sunt un membru respectabil al unei Biserici Neoprotestante.
Nu sunt un razvratit care-mi vorbesc de rau ierarhii. Dimpotriva, traiesc in pace si-mi sustin pastorii.
Am deci dreptul sa vorbesc in numele penticostalilor.
Faptul ca dumneata nu ai dreptul sa vorbesti in numele ortodocsilor, asta da, e clar..
Pentru ca, asa cum se stie, dumneata nu esti ortodox ci un sectar razvratit impotriva Patriarhului Daniel, a Mitropolitului Serafim, a Parintelui Teofil si a multor altor traitori ai ortodoxiei.
De abia dupa ce-ti vei cere iertare pentru cuvintele urate pe care le-ai spus la adresa lor te vei mai putea numi ortodox.
|
Dumneata poate ești un membru respectabil, deși mă îndoiesc foarte tare, dar al unei Secte neoprotestante, pentru că Biserică este Biserica Ortodoxă: una, sfântă, catolică și apostolică !!! Iar în ceea ce privește așa-zisele cuvinte urâte ale mele la adresa respectivilor ierarhi și călugări, nu am spus cuvinte urâte, ci doar am criticat
anumite aspecte pe care le-au rostit sau le-au făcut asta neînsemnând că aș fi vreun sectar, ci doar că sunt un ortodox care ține la Ortodoxie și nu accept ecumenismul așa cum este promovat; singurul ecumenism adevărat și posibil este cel al ecumenicității ortodoxe, adică al întoarcerii celor care se pretind creștini la Biserica Mamă, adică Biserica Ortodoxă.
De altfel, țin să îți spun că au mai existat critici la adresa unor ierarhi ortodocși, spre exemplu criticile aduse ÎPS Nicolae, care s-a împărtășit de la greco-catolici, însă asta nu înseamnă că aceia care au sancționat această abatere de la canoanele Bisericii Ortodoxe, chiar mireni fiind, ar fi și sectari !!
Deci, domnule sectar, s-ar putea să îți permiți să vorbești în numele "penticostalilor", însă nu cred că îți permiți să vorbești în numele ortodocșilor din Biserica Ortodoxă. Faptul că faci parte dintr-o sectă de bolborositori în limbi nemaiauzite și neinteligibile pentru nimeni și unde se spune câte un Amin la fiecare două minute nu te face membru al nici unei biserici, ci doar un sectar clasic care consideră Biserica Ortodoxă, și în primul rând pe clerul acesteia (din care fac parte și respectivii ierarhi) pentru că ei conduc Biserica în plan vizibil, o damnată și o rătăcită de la viața în Hristos !! Deci dacă despre Biserica Ortodoxă ai asemenea păreri ca și sectar, despre conducătorii acesteia să înțeleg că ai păreri contrare ?!
Ca să îți amintesc însă de un caz clasic de sectar, îți aduc aminte de numitul Cristian Florea, care parcă a cochetat cu penticostalii, azi fiind însă pastor baptist, și care într-adevăr l-a vorbit de rău pe ÎPS Laurențiu Streza și care vorbește de rău Biserica Ortodoxă, și inclusiv pe ierarhii ei, cu fiecare ocazie posibilă !!