View Single Post
Vechi 17.08.2010, 21:28:57
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgiana.gabriela Vezi mesajul
Eu spun ca au posibilitatea de a fi scosi prin slijbele Bisericii, nu ca vor fi scosi auotmat. Si ce am spus eu este din Sfanta Traditia, nu din Scriptura, de aceea nu ai gasit.
În momentul când Dumnezeu dă un verdict: la dreapta sau la stânga, nu mai există instanță în Universul acesta care să facă "recurs", ba mai mult să "conteste" și chiar să schimbe "încadrarea". Dacă omul a murit, nu se mai poate face nimic în dreptul mântuirii lui, cât trăiește omul are datoria să asculte de Dumnezeu și să se îngrijească de sufletul său. Dacă Sfânta Tradiție contrazice Scriptura, am mari dubii că mai poate fi numită "sfântă". Ce-ai zice de Scriptură dacă ar conține 99% Cuvântul lui Dumnezeu și 1% minciună?

Citat:
Iar citatul pe care l-ai pus, se refera la cei care au cazut in pacatul mandriei si au ajuns sa-si iubeasca sufletul lor datorita acelor minuni, uitand ca ele sunt de la Dumnezeu.
Nu se referă la păcatul mândriei, ci textual la păcatul "fărădelegii". Și chiar de ar fi păcatul mândriei, cu ce ar schimba situația? Hristos se exprimă clar în dreptul lor: "Depărtați-vă de la Mine!". În ciuda faptului că au fost creștini (și încă din cei buni), botezați, botezul lor nu le va ajuta să fie feriți de focul veșnic. Păcatul lor (fie mândrie, fie o fărădelege) îi va trimite în Iad!

Citat:
Iar ceea ce ai scris tu ca nu poate fi scos de niciun sobor de preoti nu are un temei scripturistic, si nici in Sfanta Traditie nu este gasit.
Era doar o figură de stil. Cred că ești convinsă de faptul că Dumnezeu are o putere [de decizie] mai mare decât 1.000.000 de preoți... Sau nu?

Citat:
Dar de asemenea, Sfanta Traditie nu difera de Sfanta Scriptura, ci o explica pe aceasta.
Dacă aceasta contrazice Sfânta Scriptură, ce încredere mai poți avea în ea?

Iar cand am spus "pruncul" m-am referit la fostul prunc ce a primit Botezul (de accea am scris in ghilimele), pentru ca Spovedania Si Cununia de exeplu nu le poate primi decat ca om cu o anumita varsta (spovedania in general de la sapte ani). Deci nu am vrut sa spun ca pruncul are nevoie de ele, pentru ca pruncul nu are pacate cum au oamenii mari, dar pe masura ce creste, cu atat mai mult are nevoie de Taina Sfintei Spovedanii.[/quote] Aici te-am înțeles. Ceea ce pare absurd, e faptul că [botezul] nu mai poate aștepta acea vârstă a înțelegerii de care vorbești, când să aibe acceptul deplin al credinciosului și să nu pară un act făcut forțat fără consimțământul lui. Dumnezeu Însuși nu forțează o decizie bună, de ce ar proceda altfel omul/preotul/nașul ?

Mi se pare penibilă justificarea preotului de la știri în legătură cu tragedia din Maternitatea Giulești: "să nu moară nebotezat". Uite că sărmanii prunci au murit în chiar ziua nașterii lor. Ce ar trebui să facă Biserica Ortodoxă în asemenea cazuri? să boteze pruncii în ziua 1-a? Dar dacă mor la naștere? Să-i boteze în ziua -1? Dar dacă va avea loc o pierdere de sarcină... Absurd!
Reply With Quote