Nu cred ca se poate intimpla asta.Daca ne uitam in acesta lege(invocata si de Consilierul eparhial al Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului>parintele Caliopie)
http://www.dreptonline.ro/legislatie...l_cultelor.php
- la art.29 alin(1)se spune: ,, Cultele au dreptul exclusiv de a produce si valorifica obiectele si bunurile necesare activitatii de cult, in conditiile legii."
-la art 10 alin(1)se spune:,,Cheltuielile pentru intretinerea cultelor si desfasurarea activitatilor lor se vor acoperi, in primul rand, din veniturile proprii ale cultelor, create si administrate in conformitate cu statutele lor."
Iar in ceea ce priveste aria de control din partea statului>articolul 12: ,,Utilizarea fondurilor banesti primite de la bugetul de stat sau bugetele locale, precum si respectarea destinatiei bunurilor primite in proprietate sau folosinta de la autoritatile publice locale ori centrale se supun controlului statului."
Parintele Caliopie are dreptate(din ce vad eu)>exista o distinctie clara intre fondurii proprii(art.10 alin.1 )care au un anumit regim si fonduri de la bugetul de stat(art.12)care au alt regim.Cartile si obiectele bisericesti cred ca se incadreaza la art.10 alin(1) si 29 alin(1) si prin urmare,nefiind o activitate comerciala,nu cred ca sunt necesare case de marcat.
Asta este parerea mea dar cred ca vom mai auzi de acest caz in perioada urmatoare.