View Single Post
Vechi 18.08.2010, 00:07:28
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Da ! Iertare .
Cristi, te rog citeste ceva:

"- Știam eu că e foarte frumos aici, mi-a povestit tăticu. Se opri cu vocea schimbată într-un suspin. Nancy o privi cu sfială și văzu că bărbia îi tremura și că ochii îi erau plini de lacrimi, dar după un timp fetița urmă ridicându-și capul și stăpânindu-și durerea amintirilor:
- Tata mi-a povestit totul, căci el nu uitase locurile unde copilărise. A, și ar fi trebuit mai întâi să vă explic ce mi-a spus doamna care m-a însoțit, despre rochia aceasta cu pătrățele roșii, adică pentru ce nu sunt îmbrăcată în haine de doliu. Ea mi-a spus că, desigur, vă veți mira de aceasta. Dar nu era nici o haină neagră, în ultimul transport de ajutoare, afară de o bluză de catifea pe care soția diaconului n-a găsit-o potrivită pentru mine, de altfel era găurită la amândouă coatele. Unele din doamnele de la Asistență vroiau să-mi cumpere o rochie și o pălărie neagră, iar celelalte socoteau că banii aceia trebuiau mai bine folosiți la cumpărarea unui covor roșu pentru biserică.
- Doamna White a spus că e bine așa, căci nu-i plac copiii îmbrăcați în negru, adică vreau să zic că-i sunt dragi copiii, dar nu cu haine negre.
Pollyanna se opri, răsuflă, iar Nancy profitând de această tăcere zise:
- Sunt sigură că totul va merge bine.
- Și eu sunt mulțumită că vorbești astfel, sunt de părerea dumitale,zise Pollyanna, cu glasul iar schimbat. Eu aș fi fost multumita sa fiu in doliu.
- Multumita? exclama Nancy mirata.
-Da! Tata s-a dus în Cer la mama și la ceilalți copii. El mi-a spus că trebuie să fiu mulțumită de aceasta. Totuși mi-a fost destul de greu să mă mulțumesc pentru că eram atât de singură și mă gândeam ce bine era de rămânea el lângă mine, deoarece mama și cu ceilalți au pe Dumnezeu și îngerii din Cer, pe când eu am numai pe doamnele de la Asistență. Dar acum sunt sigură că îmi va fi mai ușor, pentru că te am pe dumneata, tanti Polly! Sunt atât de mulțumită că te am."

De abia am inceput sa citesc cartea - http://www.scribd.com/doc/6038451/ha...ultumirii-vol1