Citat:
În prealabil postat de 52ZIZO
multumesc Speranta1970 pt timpul dedicat mie:). Am ramas ortodoxa dar am multe intrebari. am cercetat si cercetez mult Scriptura ca e singura care poate sa-mi dea informatii. Am citi si Coranul, am studiat si despre celelate religii, dar trebuie sa gasesc unele raspunsuri cum ar fi de exemplu botezul primit de mica care cred ca nu e valabil. Cred ca nu e valabil pentru ca o persoana asa cum zice si Crezul trebuie sa marturiseasca ea insasi ca crede si asteapta invierea si viata vesnica. Aceasta este una dintre marile intrebari. Numai bine, Violeta
|
Te inteleg perfect ce spui. Am trecut si eu 15 ani prin etapa prin care treci tu. Am fost nascuta ortodoxa dar ca si celelalte familii ortodoxe din Romania, nu am practicat in felul in care se practica acum: a fost era comunista, lumea era ingrijorata de lipsa mancarii, lipsa libertatii, traiam toti sub tiranie si frica de securitate.Tin minte ca erau mai multi militieni pe strada de cat civili cateodata. Asa au fost vreumurile,crestinii aia inversunati care exista cum pe forum, nu existau pe vremea aia, putinii adevarati ortodoxi erau prin puscarii torturati de comunisti. Iar bisericile erau aproape goale. Toti mergeam la biserica, de cate ori eram in oras, si de multe ori mergeam in oras, treceam pe langa biserica nu puteam sa n intru sa aprind o lumanare si sa ma rog. Si rugaciunea am invatat-o de copil de la o dadaca care avea grija de noi, ca parintii lucrau de dimineata devreme pana noaptea tarziu, ei nici nu stiau sa se roage saracii, nici macar nu stiau tatal nostru, ca nici pe ei nu a avut cine sa-i invete. Dar am fost botezati ortodoxi, erau superstitiosi, si credeau in Dumnezeu.
Veniind in Australia, nu prea am intilnit ortodoxi, aici nu prea sant multi ortodoxi, majoritatea sant penticostali, baptisti, adventisti, martori, etc. Normal ca emgrant cauti romani sa te ajute sa te adaptezi cat de cat. Si astia sant romanii care i-am intilnit, si normal vroiau sa ne convertim la ei, si fiecare mi-au dat studii biblice, mereu imi spuneau una si alta de ortodoxie, ca nu e bine asta, ca nu e bine aia, nu puteam sa-i contrazic ca nu stiam bine ortodoxia. Dar am ascultat ce au avut ei de spus, nu am luat drept bun ce miau zis ei, eu trebuie sa cercetez singura si sa ma conving eu. Pentru ca am invatat ca nimic din ce pare nu este adevarat, ceea ce vedem nu este ceea ce este cu adevarat. Si m-am rugat Duhulul Sfant sa ma indrume, 15 ani, am invatat biblia cu altii, si de ce invatam tot mai mult mi-am dat seama ca ei toti cred ca au dreptate, ca sant unicii care au dreptate, si ceea ce spun de alte religii este din ce i-au invatat altii, pana si de religia lor nu stiu nimic din cercetarile lor, accepta ce le spune altii (pastori de la ei din biserica) si asa se spala pe creer unul pe altul. Cum de fapt o fac si romani in ortodoxie, invata gresit de la unul la altul, si apoi cand vine altul din alta religie si le arata alb pe negru ca nu e buna ortodoxia ca ceea ce stiu ei nu este adevarat ( si au dreptate, pentru ca multi ortodoxi invata minciuni, in loc sa cerceteze pentru ei, si multi ortodoxi interpreteaza gresit ortodoxia). Si asa cad ortodoxii la alte religii, pentru ca nu au fost niciodata ortodoxi adevarati. Nici eu nu am fost ortodoxa adevarata, dar prin rugaciune, si cu rabdare am gasit calea. Am cercetat pentru mine, si cu toate ca nu am darul sa explic ca si un teolog de ce nu cred intr-o dogma sau alta, dar nu este important, pentru ca eu inteleg pentru mine, si stiu ca sant in loc bun, stiu ca ortodoxia duce invatatura lui Hristos Iisus si-i multumesc ca m-a ajutat si m-a indrumat in cautarile mele spirituale.
Sa te ajute si pe tine, roaga-te si vei intelege calea ortodoxiei. Iisus este cu noi si Duhul Sfant vine si ne indruma de cate ori cerem, de ce ma rog mai mult de aia e mai mult in viata mea. Si stii ceva, adevarat este ca rugaciune este puternica, de ce ma rog mai mult de aia simt sa ma rog mai mult. Rar ma rugam inainte, doar cand imi aduceam aminte, sau pentru o chestiune de suflet. Acum cum ma trezesc trebuie sa ma rog, cum vreau sa maninc ceva inainte de a pune mancare in gura ma rog, daca intru in masina sa merg undeva ma rog, daca gindul ma duce la familie ma rog pentru ei, daca o suparare sau un gand imi aduce aminte de ceva ma rog, si tot mai mult simt nevoia sa ma rog. Si simt o libertate, si usurare, si viata cum am vazut -o inainte o vad altfel acum. Problemele ce mi-i se pareau probleme, nu mai sint probleme, si cate ginduri si planuri am avut, mi-i se par desarte acum. Gandurile mele sant indreptate spre alte prioritati, mai putin materiale, mai mult spirituale.
Dumnezeu sa-ti dea putere, si Duhul sfant sa te indrume si pe tine. Doamne ajuta!!