View Single Post
Vechi 18.08.2010, 09:22:40
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Apocalipsa 13:16-18

16. Și ea îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.

17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.

18. Aici este înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase.

Eu însumi sunt un fost inginer electronist. Legat de “666” din codurile de bare EAN-13, sunt de acord cu faptul că cele 3 linii duble nu sunt citite de calculator ca numere. Dar liniile sunt puse acolo nu pentru computere, ci PENTRU OAMENI. Scanerele iau în considerare doar lățimea barelor. Și acele „bare cu 666” sunt aproape întotdeauna mai lungi din punct de vedere vizual decât celelalte, ca să putem vedea „semnul stăpânitorului acestei lumi”.

De asemenea, unul din călugării noștri, fost matematician, a “săpat” odată într-un tabel de codificare a sistemului EAN-13 (deci modul cum sunt produse acele bare), le-a procesat prin câțiva algoritmi matematici simpli și a descoperit că există un număr real 666 implementat în formă binară. Asta se întâmpla acum 4-5 ani. Dacă vrei, îți trimit articolul.

Deci pentru mine este evident că toate aceste documente de identificare și coduri de bare, etc, poartă cu adevărat niște „semne ale vrăjmașului” asupra lor. Alt indiciu pentru mine este cât de bine este făcut totul. Este cu adevărat o piesă grozavă de măiestrie diavolească. Nimeni nu poate dovedi că este un păcat să utilizăm codurile de bare cu 666, nimeni nu poate dovedi contrariul, dar conștiința noastră rămâne neliniștită, simte că ceva nu este în regulă.

Acestea fiind spune, ce putem face acum?

Știm foarte bine că diavolul are putere cu adevărat mare în lumea aceasta. Atunci când l-a ispitit pe Mântuitorul în pustie, a spus că i-a fost dată această putere. Toate aceste chestiuni legate de identificare se află sub controlul lui, fără îndoială. Exact ca și în cazul oricărui păcat pe care îl facem.

Noi înșine nu putem să luptăm nici cu cel mai mic dintre demoni, putem să luptăm numai cu ajutorul Harului lui Dumnezeu. Așa că, în primul rând ar trebui să ne concentrăm pe agonisirea Harului, pe a duce o viață fără de păcat și a apela în mod regulat la Sfintele Taine ale Bisericii (Spovedanie, Împărtășanie, etc). Oricine trăiește în păcat, are deja semnul lui antihrist pe frunte și pe mâna dreaptă (ca gânduri și fapte). Și asta chiar dacă nu primește acele documente de identitate și cipuri.

Nu știu sigur dacă este un păcat să luăm noile acte de identitate („măiestria” diavolului și păcatele mele mă împiedică să văd clar), dar ceea ce știu cu siguranță este că indiferența față de toate aceste semne ESTE un păcat. Cei care spun: totul este sigur, să nu vă îngrijorați, ierarhii care spun că este OK – cred că dau dovadă de o anumită orbire și este un păcat, după cum văd eu lucrurile. Chiar acest timp ne este hărăzit nouă sub forma unui “examen”. Și aceia care se bucură de tehnologiile moderne și nu văd ceea ce pândește chiar la spatele lor pur și simplu nu iau acest examen. FIINDCĂ EI N-AU PRIMIT IUBIREA ADEVĂRULUI, după cum ne învață Apostolul.

Obișnuiesc să spun oamenilor: bine, puteți lua acele noi documente de identitate, dacă nu puteți trăi fără acestea, dar ar trebui să vă amintiți pururea că motivul pentru acea “siluire” îl constituie păcatele noastre. Și să încercați să vă pocăiți cât de mult puteți, să încercați să trăiți ca niște creștini adevărați, să vă iubiți vecinii, să vă iertați dușmanii, să plângeți pentru păcatele voastre, etc. Nu vreau să spun prin asta că noile acte de identitate sunt bune, ele sunt ceva rău, sunt meșteșugire diavolească, la fel ca majoritatea celorlalte „realizări” ale civilizației; poți refuza sa le iei, dar numai dacă EȘTI CAPABILĂ SĂ REZIȘTI.

Sunt oameni pentru care circumstanțele pământești permit ca aceștia să nu primească noile documente de identificare – și, dacă într-adevăr nu le primesc – acesta este un lucru lăudabil, din punctul meu de vedere. În orice societate sănătoasă ar trebui să existe astfel de oameni, care să refuze “fructele” civilizației moderne și să evite a le utiliza.
Reply With Quote