Citat:
În prealabil postat de licorcrist
Tricesimusquintus,
1. iata pagina cu teza Dvs: "Încrederea consistă în convingerea că Dumnezeu mântuiește pe pruncii creștinilor și fără a fi botezați"
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=10384&page=4
Este pagina 4, nu 3. Imi cer scuze pentru eroare. Este postarea de la ora 12.17.
|
În sfârșit am găsit-o. Era la ora 15:17. Mulțumesc.
Era vorba de încredere și neîncredere în Dumnezeu. Condiția mântuirii nu este doar botezul, ci credința și botezul. Dacă credința nu poate fi exercitată la ce să solicite pruncul botezul (de fapt nici nu-l solicită).
Citat:
2. Ati spus ca aveti citatul care sa intareasca pe care ati avansat-o. Aratati-l. Sper sa se refere explicit la PRUNCI. Analogiile si comparatiile au limitele lor (cum are analogia cu tilharul, din care ati dedus ca si pruncii pot intra in rai nebotezati).
|
Îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar nu se referă explicit. Nici nu avea cum, Biblia nu se referă "explicit" la nici un botez infantil, cu atât mai puțin la inutilitatea acestuia.
Citat:
Eu vroiam un citat explicit din Scriptura referitor la puncii nebotezati care merg in rai, nu o deductie a DVS, bazata pe o analogie.
|
Btw, Scriptura nu vorbește nici măcar de cei botezați că ar merge în rai imediat după moarte. E o chestiune mai complexă ce nu poate fi rezolvată prin citate "explicite", ori răspunsuri de genul DA/NU.