Citat:
Am zis ca nimeni nu o intelege PE DEPLIN, nu ca nimeni nu o intelege deloc.
|
Daca nu o intelegi pe deplin, e evident ca sunt parti pe care nu le intelegi. Atunci, de unde pana unde te zoresti sa rationezi ca e "bun si drept", daca nu il intelegi?
Citat:
Asta reflecta pesimismul de care dai dovada, in cazul in care poate ai crede in Dumnezeu.
|
Il numesc realism, nu pesimism. Ciudat, toti cunoscutii mei se mira de cat de optimist pot sa fiu
A, da, gandirea deziderativa nu e un argument.
Citat:
Si tu nu stii un lucru. Mucenicia, adica suferinta pana la sacrificiul suprem (adica moartea), il trimite pe om in cea mai mare slava pe care i-o poate da Dumnezeu, adica in Raiul desfatarii, dupa cum il descriu in scrierile lor, unii sfinti.
|
Te rog, nu mai fa presupuneri despre ce stiu si ce nu. Nu de alta, dar de multe ori cand intru in discutii cu crestini, nu stiu cum se face, dar stiu mai multe despre religia lor decat ei. Nu e nimic rau in a suferi pana la moarte, dar cauza pentru care o faci va fi intotdeauna subiect de discutie. Sa o faci pentru zeul din VT mi se pare prostie curata.
Citat:
Merita oare sa suferi un veac, pentru ca sa te bucuri "o clipa"?
|
Merita sa iti irosesti viata in frica si supunere pentru ceva care va veni "dupa"? Avand in vedere ca poate ai ghinion si dai ochii cu Allah? Sau de Zeus? Sau Thor? Sau cu ceainicul lui Russell?
Citat:
Copiii care sufera de cancer despre care spuneai, crezi tu ca nu-si vor lua rasplata? De aceea zis ca nu stie nimeni pe deplin judecata lui Dumnezeu.
|
Evident, nu stii judecata lui Dumnezeu, dar crezi ca respectivii copii isi vor lua rasplata. Stiu, deci nu stiu. Exemplu tipic de gandire religioasa.
Citat:
Daca ei, cand vor fi fost mari, ajungeau ucigasi sau cine stie ce depravati? Daca Dumnezeu le-a dat aceasta suferinta tocmai pentru a-i opri sa ajunga ceea ce probabil si-ar fi ales.
|
Te rog sa mergi la aripa de oncologie a oricarui spital care iti e in apropiere, si spune treaba asta unor parinti al caror copil tocmai moare, ca sa nu ajunga depravat sau criminal. Si mai explica-le de ce un zeu iubitor, omniscient si omnipotent e atat de impotent incat in afara de cancer si moarte in chinuri, nu are alta modalitate de "curatare" a genetic pool-ului. Fa asta fata in fata cu niste oameni implicati direct, nu pe un forum, si dupa aia uitat-te in oglinda si spune-ti tie insati ca si crezi ceea ce spui. Eventual dupa ce ai vazut cativa copii din aia pe viu. Nu de alta, dar eu am facut-o, si crede-ma, nu prea aveam chef de vorbit. Nici macar de unul singur.
Daca chestia scrisa de tine ar fi un argument, de ce nu a hotarat zeul tau ca respectivii sa moara de un atac de cord la 2 ani? De ce cancer? De ce atata suferinta, pentru ei si cei din jur?
Citat:
Fireste, vei spune ca nu exista acea rasplata. De unde esti atat de sigur? Daca exista Dumnezeu? Daca exista nemurire?
|
In spatele acestor "daca" pe care ii arunci in discutie, sperand sa tina loc de argument, se afla 0 (zero) dovezi. Da, si prin dovezi ma refer la chestiile observabile empiric. Nu de alta, dar daca e sa decid sa imi traiesc viata cu capul plecat, in frica, in fata unei entitati invizibile, care a suficient de puternica incat sa creeze universul, dar suficient de meschina in cat sa o intereseze cu cine, cum, si in ce zile fac sex, as prefera sa o fac ca rezultat al unei decizii luate in urma dovezilor, nu in urma greselilor de logica care imi intuneca gandirea.
Citat:
Afla ca oamenii, crestinii traitori cunosc si realitatea aceea metafizica, la care nu ajunge oricine pe pamant, din simplul fapt ca s-a impiedicat singur s-o caute, s-o simta.
|
Perfect. Ii asteptam pe crestinii traitori cu solutii palpabile de imbunatatire a conditiei umane in viata asta, nu aia de dupa. Crestinismul a avut monopol total asupra societatii, filosofiei si stiintei timp de 1000 de ani. Arhisuficient pentru a veni cu ceva rezultate. Inca le astept. Repet, rezultate observabile, nu din alea care tin de viata de apoi, de care toata lumea vorbeste, dar nu s-a intors nimeni sa ne zica cum e. Preferabil cu poze.
Citat:
Poate vei spune: dar chinezii, maiashii si altii ca ei. Ei nu au auzit de Hristos, cu ce sunt ei vinovati daca ajung in iad? Ei bine, Parintele Cleopa Ilie, in volumul doi al scrierilor sale, zice asa: "sunt patru legi dupa care judeca Dumnezeu lumea: legea constiintei, legea zidirii (adica constientizarea ca lumea in care traim tebuie sa aiba un Creator); dupa acceste doua legi, se vor judeca, la sfarsitul lumii, cei care nu cunosc iudaismul sau crestinismul. A treia lege este Vechiul Testament, dupa care se vor judeca iudeii care nu au auzit de Hristos. Iar a patra lege este Noul Tastament, dupa care se vor judeca crestinii, si inca mai aspru decat toate celelalte poapoare, pentru ca ei au aflat adevarul.
|
Asa, si? Parintele Cleopa de unde stie? Unde sunt dovezile, observabile de noi toti? Afirmatia de mai sus e doar un apel la autoritate, perfect ilogic.