View Single Post
Vechi 19.08.2010, 15:57:01
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 248. Sfântul Ilie a venit deja, la Pucioasa!

248. Sfântul Ilie a venit deja, la Pucioasa! (I)

Pe Forumul Creștin Ortodox (la capitolul “Generalități”, secțiunea “Care este păcatul cel mai grav?”) s-a întețit polemica referitoare la venirea lui Ilie pe pământ. Un simpatizant al pucioșilor care se iscălește conspirativ când Vsovi, când Vsovivi, dă chiar o dată precisă, indicând până și ora și minutul când “Șfântul Ilie” va ateriza de pe norii cerului. Dialogul apare astfel:

Raoul: Vsovi, și ia spune-ne și nouă când vine Ilie? Bănuiesc că știi și anul și ziua și ora, nu? Ne poți lămuri te rog și pe noi păcătoșii?
Vsovivi: „La 12 noaptea fix în 2012… luna 12 ziua 12”…

Vsovi(vi) este un admirator neobosit al doctrinei Noului Ierusalim de la Pucioasa, dar se pare că nu a aprofundat-o suficient. Predicția lui atât de precisă referitoare la anul 2012 intră în conflict cu pretențiile pucioșilor, care reclamă că… Ilie a și venit! Ei spun că, asemenea “Hristosului Pucios”, și “Ilie Puciosul” a venit tot “în duh”, tot ca un fur, noaptea, încât nu l-a observat nimeni (în afară de liderii pucioși, desigur, cei care i-au și consemnat spusele cerești, în mai multe rânduri)
Încă de prin anii ‘60 ai secolului trecut pucioșii lansau această gogoriță: că Ilie nu va veni în trup, ci în duh! Atunci… ce rost ar mai fi avut suirea lui Ilie cu trupul la cer, așa cum ne-o relatează Biblia? Ca să se despartă de trup abia la revenirea lui pe pământ? Despărțirea de trup este moarte; va muri așadar proorocul Ilie în ceruri, înainte de a reveni doar în duh pe pământ? Pucioșii așa lasă să se înțeleagă, îndată ce pretind că Ilie nu va reveni în trup, ci în duh:

“Copiii Mei, e masa pusă pentru voi, e haina gata pentru voi. Să nu vă uitați înapoi, căci stâncă de sare vă veți face. Nu vă uitați că nu mai aveți casă și masă, și uitați-vă cum vine Domnul la voi, că după Mine vine Ilie, și nu este trup, ci este duh.[...] … Nu vă mai uitați înapoi, că stâncă de sare vă veți face. Nu vă mai uitați înapoi că nu mai aveți casă și masă, și uitați-vă că vine Domnul. După Mine vine Ilie, și nu este trup, și este duh.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 1.05.1960)

Cincisprezece ani mai târziu regăsim iarăși, strecurată în cronicile pucioșești, gogorița cu “Ilie în duh”, aproape neschimbată. De data aceasta ei vin și cu o precizare: astăzi (16 aprilie 1975) Ilie este deja “în duh”, adică duhul lui s-a despărțit între timp de trup. A murit Ilie în ceruri, înainte de anul 1975, rămânând activ numai cu duhul? Pare-se că da, căci pucioșii au mare siguranță în ceea ce zic:

“… Așteptați pe Ilie în trup? A fost în trup, și astăzi e în duh și îl veți vedea la judecată.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 16.4.1975)

După alți douăzeci de ani, lucrurile se precipită: Lumea face rele tot mai mari, "Sfântul Ilie" se umple de râvnă și de durere și se decide să se ducă în lume ca să-i dea acesteia pedepse, dureri și usturimi. Pucioșii consemnează evenimentul istoric de la 1 iunie 1995 : "Sfântul Ilie" era deja în lume, în lumea cea stricată, și îi aplica de zor corecțiile necesare:

“Lumea, tată, va intra în rele tot mai mari, în dureri tot mai mari, că sfântul prooroc Ilie s-a dus în lume, tată, s-a dus ca să Mă răzbune pe Mine, Cel ce sunt defăimat și batjocorit de lume și călcat în picioare de lume și de slujitorii cei din lume, care stau în numele Meu în fața omului din lume. Aceștia stau, și în zadar stau, că lumea se strică din ce în ce mai rău, și peștele își strică și el capul din ce în ce mai tare. Tot ce mai era sfânt s-a pângărit, și nu mai este loc curat, și proorocul Ilie s-a umplut de râvnă și de durere…” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 1.06.1995)

Tot în 1995 pucioșii lansează și o subtilitate teologică, anume că Ilie nu trebuie înțeles neapărat ca persoană, ci ca lucrare. Spus mai pe șleau, acest postulat pucioșesc pretinde că Ilie este însăși “lucrarea de la Noul Ierusalim – Pucioasa”:

Lucrarea Mea cu tine este Ilie, fiule. Ilie este scris pentru pregătirea cărării Mele. Ilie se numește cel ce Îmi pregătește cărarea.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 2.08.1995)

Venirile tot mai dese și mai tainice ale “Hristosului Pucios” (dar numai în duh) la Glodenii Noului Ierusalim sunt însoțite uneori de venirile “proorocului Ilie” (tot Pucios, și tot în duh, firește). Ei vin în zori de zi la liderii pucioși și le aduc cuvinte de mare taină:

“Dis-de-dimineață vin cu duhul mângâierii, cu zi de serbare, cu Ilie, proorocul Meu, și pun mâna Mea cerească pe creștetul copilului care este de la Mine dat ție, și voiesc să-i dau în taină cuvânt de bucurie și duh de bucurie.”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 2.8.1996)

Dar de ce a venit Ilie tocmai la Pucioasa? De ce n-a ales el un alt loc? El vine la Pucioasa (cităm) ca “să întoarcă pe cei neascultători la înțelepciunea drepților” (deși “neascultători” sunt pretutindeni pe glob). Și de ce mai vine? Vine și (cităm din nou) ca “să gătească Domnului un popor pregătit”. Dar nu numai că vine, și este purtat cu duhul în “Cuvântul” de la Pucioasa, dar Ilie a și venit, căci venirea “Cuvântului” de la Pucioasa se anunță a fi împreună cu toți sfinții (deci, și cu Ilie amestecat printre ei). Iar sfinții nu vin nici ei la Pucioasa cu mâna goală, căci despre ei se spune că “au Duhul lui Dumnezeu”:

Ilie este în cuvântul Meu, și toți sfinții sunt în el, căci este scris că "vine Ilie să întoarcă pe cei neascultători la înțelepciunea drepților și să gătească Domnului un popor pregătit". Amin. [...] Este scris că "mai înainte de ziua Mea cea mare și înfricoșată, vine Ilie ca să întoarcă pe părinți spre fii și pe fii spre părinți", pe cei din cer spre cei de pe pământ, și pe cei de pe pământ spre cei din cer. Dar Eu vă spun că Ilie a și venit, fiindcă venirea Mea are în ea sfinții, precum este scris în Scripturile venirii Mele. Sfinții au Duhul lui Dumnezeu, și toți trăiesc în Mine, și sunt asemenea Mie, și Mă așteaptă să ajung cu voi, cei mai mici, să ajung până la ziua Mea și a lor, ziua plinirii vremii, ziua Domnului. Amin, amin, amin.”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 2.08.2001)

Anul 2003 este un an de cotitură în istoria mântuirii pucioșești: este anul în care Pucioșii își cumpără un domeniu pe Internet, construiesc un site (www.noul-ierusalim.ro) pe care îl intitulează “Cuvântul lui Dumnezeu” și se lansează în toată lumea cu doctrina lor milenaristă. Lui “Ilie” pucioșii îi rezervă și lui un rol, un rol primordial chiar. Este vorba de un rol de înger (sol) care urmează a vesti întregii lumi Evanghelia de la Pucioasa, dar și chemarea la pocăință, ca să nu lovească țara (aici nu se spune care țară: România, Bulgaria, Uzbekistan, Patagonia, Țara Oașului… dar din contextul general rezultă că în mod sigur ar fi vorba de România întreagă, acest “El Ombelico del mondo”) cu blestem – aceeași chemare pe care o făcuse el și în urmă cu câteva mii de ani (cu rezultate, e drept, cam modeste):

“Scrieți în cartea Mea cu voi, copii născuți din cuvântul celei de a doua veniri a Mea de lângă Tatăl cuvânt pe pământ, scrieți pe pământ ziua de pomenire a marelui prooroc Ilie când Eu, Domnul, prin lucrarea Mea cu voi și prin lucrul la care v-am așezat pentru vestirea venirii Mele, binecuvintez de lângă Tatăl și de lângă voi ieșirea voastră cu Mine peste tot pământul și propovăduirea Evangheliei venirii Mele care se vestește pe sine prin puterea cuvântului Meu din ea, iar proorocul Ilie este îngerul care vestește, după cum cuvintează Scriptura care spune: "Eu, Domnul, vă trimit pe Ilie proorocul înainte de venirea Mea cea mare și înfricoșătoare. El va întoarce inima părinților către fii, și inima fiilor către părinți, ca să nu vin să lovesc țara cu blestem". [...] Grăiesc cuvânt peste Israelul cel după trup, pentru fiii lui Iacov [...] Le amintesc și le spun: "Eu sunt Domnul și nu M-am schimbat[...] Și iată, Eu vă trimit pe Ilie proorocul", precum este scris în Scripturi. Amin, amin, amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 2.08.2003)
Reply With Quote