248. "Sfântul Ilie" a venit deja, la Pucioasa!
248. "Sfântul Ilie" a venit deja, la Pucioasa! (II)
“Noua Evanghelie” de la Pucioasa este menită să fie propovăduită prin Internet peste tot pământul, cu iuțeala fulgerului care răsare de la răsărit până la apus. Duhul lui "Ilie" și cu duhul poporului pucios de la Noul Ierusalim se vor îngemăna tainic, ca să vestească venirea “Fiului Omului” de la Pucioasa:
“ Iar tu, Ierusalime român, binecuvintează Evanghelia venirii Mele peste pământ, căci cei ce binevestesc vor avea plată de prooroci. Mergi, Ierusalime, iar mersul tău, care binevestește cea de a doua venire a Mea și împărăția Mea cu tine, să meargă ca fulgerul care iese de la răsărit și se arată până la apus, precum este scris de venirea Fiului Omului cu putere și cu slavă multă, cu cuvântul Lui de peste tine, Ierusalime român, Ierusalime nou, popor de fii credincioși Scripturilor venirii Mele. Proorocul Ilie este cu duhul tău, Israele român, copil al făgăduinței făcute de Mine peste Avraam. Duhul tău să fie în duhul lui, precum duhul lui este în Duhul Meu, ca să vestim venirea Fiului Omului, venirea Mea și masa Mea cu tine pe pământ, și vom serba praznicul cincizecimii coborârii cuvântului Meu, praznicul slavei Mele și al Duhului Sfânt, Care este în Tatăl și în Mine și în tine, Ierusalime nou.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 2.08.2003)
Pucioșii pretind deci că Ziua Venirii Domnului a venit “ca un fulger care fulgerează”. Ea este dovedită de însuși “cuvântul Lui care curge din Noul Ierusalim”, iar îngerul fulgerului venirii Lui este “Sfântul Ilie” Înaintemergătorul de la Pucioasa:
“S-a scris în cer și pe pământ această zi, ziua sărbătorii marelui prooroc Ilie, pe care l-am luat la cer cu car și cu cai de foc ca să-l păstrez pe el pentru ziua venirii Mele care este ca fulgerul. Am făcut din el îngerul fulgerului venirii Mele, înaintemergătorul slavei cuvântului Meu care vine cu norii și care este ca tunetul, care fulgerează mai întâi, de la răsărit până la apus, și apoi se aude glasul lui. Mă port cu el de la marginile cerurilor până la celelalte margini și Mă vestesc în ziua aceasta peste tot pământul. Amin. Să audă și să vadă popoarele și să se înveselească și să creadă venirea Mea, înveselindu-se de ea, și să ia ele din râul vieții, care se dă în dar celui ce însetează după venirea Mea, după cuvântul Meu care curge din Noul Ierusalim. Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 2.08.2003)
Pucioșii reamintesc cu această ocazie că “împărăția cerurilor” a fost instaurată la Pucioasa și mai devreme. Cronicile lor spun că anul 2003, despre care vorbim acum, era “anul doisprezece de la începutul împărăției cerurilor pe pământ, pe pământul român, țara Noului Ierusalim”. Cu ocazia aceasta se dezleagă și dilema avută mai înainte cu privire la țara cea aleasă pentru venirea Domnului: ea se numește “țara Noului Ierusalim” și este localizată pe “pământul român” (aici se poate interpreta, dacă e vorba doar de teritoriul actual al României, sau pucioșii au ambiții ceva mai mari, de la Nistru pân’la Tisa… inclusiv Cadrilaterul, desigur, și neapărat Valea Timocului și Banatul Sârbesc).
Concluzia clară? Împărăția cerurilor pe pământ a început fix în anul 1991, la Pucioasa, dar nu prea i s-a făcut publicitate până în anul 2003, când pucioșii au reușit în fine să-și deschidă primul lor site oficial pe Internet. De-aia nu prea au dat năvală cei interesați, din lipsă de informare adecvată. Nu-i vorbă, că de-atunci și până azi au mai trecut vreo șapte anișori și cam tot degeaba… lumea nu prea se înghesuie. Interes scăzut, ce mai! Se vede că sunt vremuri de criză, nici “Împărăția cerurilor de la Pucioasa” nu prea are clienți dornici de investiții profitabile în lumea de Apoi. Se mai proorocește că va începe o perioadă de mare veselie, dar proorocia asta nu prea s-a împlinit (deoarece, ca efect imediat de la dezertarea masivă a unor adepți și contribuabili de frunte din “raiul pucios”, peste capetele liderii pucioși s-a așternut disperarea adâncă și dorința încrâncenată de răzbunare):
“Îngerii venirii Mele, însoțiți de Mihail arhanghelul și de marele prooroc Ilie, scriu în cer și pe pământ ziua a doua a lunii august, anul doisprezece de la începutul împărăției cerurilor pe pământ, pe pământul român, țara Noului Ierusalim. Aceasta este ziua pe care Domnul a făcut-o să Se veselească întru ea cu cei iubiți ai Săi pe pământ. Amin. Eu sunt Alfa și Omega, Cel dintâi și Cel de pe urmă, începutul și sfârșitul…” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 2.08.2003)
După afirmațiile pucioșilor, “Dumnezeul” lor nu coboară singur în Cuvânt peste oameni, ci însoțit de sfetnicul lui, “proorocul Ilie”, care lucrează cu duhul peste pământ, strigându-i pe toți în ziua sărbătorii lui (20 iulie pe stil nou, 2 august pe stil vechi), sărbătoarea de chemare a oamenilor la “Dumnezeul” Pucioasei:
“E sărbătoare de sfinți, și am cu Mine pe proorocul Meu Ilie, iar el are cu el râvna cea pentru venirea Mea cu sfinții pe pământ după două mii de ani de la slăvita Mea arătare de la Tatăl, Om și Dumnezeu desăvârșit între oameni, strigându-i cu dor spre slava vieții Mele, pe care am voit și voiesc s-o dau omului, de viață și de mântuire a lui din stricăciunea la care el trage de șapte mii de ani. Duhul Sfânt este gura Mea, și L-am pus pe El în gura proorocilor Mei din toate vremile, și l-am strigat pe om din moarte la viață, că n-am altă lucrare [...] E sărbătoare de chemare a omului spre Mine. E duhul proorocului Ilie peste pământ, [...]” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 2.08.2005)
În anul 2003 se manifesta un optimism imprudent, o invitație lipsită de acoperire la bucurie generalizată în cer și pe pământ (cităm): “Aceasta este ziua pe care Domnul a făcut-o să Se veselească întru ea”. Bucuria împărtășită lui “Ilie” de către “Domnul” în “Împărăția cerurilor de la Pucioasa” s-a dovedit a fi scurtă, căci s-a transformat repede în suspin:
“Sunt azi cu proorocul Ilie în suspinul Meu cu care cobor pe pământ. Mă însoțesc sfinții în coborârea Mea, căci hrana lor este cuvântul Meu, și mult au așteptat ei masa Mea de cuvânt, statul lor la masă cu Mine pe pământ, căci pământul este așternutul cerului și nu altceva este locul celor din cer…” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 2-8-2006)
Liderii pucioși n-au suportat așadar cu noblețe, sau măcar cu stoicism, înfrângerea grea adusă de “dezertorii de la Pucioasa”. Nici “Ilie” nu le-a fost de prea mare folos, nici noua “Evanghelie” ticluită de ei, nici publicitatea sau spamurile lansate pe Internet, nici inaugurarea cu mare fast a “Împărăției cerurilor de la Pucioasa”. Toate aceste scamatorii s-au dovedit a fi neputincioase în fața Adevărului, care i-a trezit la realitate până și pe acei adepți care erau de zeci de ani înlănțuiți în somnul cel greu al înșelăciunii “proorocilor” pucioși. Iar adevărul i-a făcut, în sfârșit, liberi.
Dar mai sunt și alte oi care stau cu grumazul plecat sub jugul pucioșesc, care încă nu s-au lămurit de înșelăciune. Și pe acelea va trebui să le aducă Adevărul la libertate, și le va aduce.
|