Citat:
În prealabil postat de Marius22
Este regretabil faptul ca suntem nevoiti sa parasim acest pamant sfintit prin jertfa inaintasilor. Atitudinea noastra este practic o reactia la a nu mai fi noi insine jertfa pe altarul incompetentei, mitocaniei si intereselor meschine ale celor ce au avut si au in maini destinul neamului nostru romanesc.
Nu sunt patriot, dar ma doare sufletul cand am inainte pilda lui Brancoveanu, si exemplul unor "nimeni" care au indatorat tara, ba chiar au vandut-o pe un pret de nimic.
Atat timp cat bunastarea va fi o realitate pe care oamenii politici vor continua sa o refuze romanului de rand, vom gasi tot atatea prilejuri de a lua calea strainatatii. Sunt constient insa, ca acolo chiar daca avem ocazia sa umblam cu portofelul plin, vom purta si dorul in suflet.
|
Oamenii politici sunt o șleahtă de hoți, dar chiar dacă ar fi cinstiți nu ar avea cum îmbunătăți situația românilor. România a ajuns extrem de săracă datorită comunismului și hoțiilor de după 1989.
Dar este acesta un motiv să emigrezi? Oare la situația economică trebuie să ne raportăm? Ne justifică cu ceva faptul că țara a încăput pe mâna unor hoți?
Eu cred că tocmai acum e nevoie ca românii să rămână sau se întoarcă în țară ca să contribuie cu pregătirea și munca lor la edificarea țării.
Mentalitatea emigrantului e o mentalitate egoistă, a omului care se gândește doar la binele propriu. Trădând patria trădezi și generațiile care s-au chinuit și jertfit pentru ea și devii un fără-de-țară.
Citat:
În prealabil postat de bmd
Eu nu-s de vina ca voua va lipseste curajul, nebunia, credinta ca Dumnezeu e cu tine oriunde, sau poate mintea. Nu-s de vina ca aveti tendinte masochiste.
|
Te înșeli amarnic. Emigrarea este la îndemâna oricui. Eu am avut actele pentru emigrare făcute de părinți acum 20 de ani și nu am plecat. De ce? Fiindcă nu am simțit niciodată așa un dezechilibru încât să doresc să schimb țara în care m-am născut și fiindcă într-un mod greu de explicat, simțeam (și simt) că Dumnezeu mă vrea în această țară, așa cum pe arabi îi vrea în țările unde s-au născut etc.
A emigra înseamnă a invada un popor care nu iubește imigranții, înseamnă a-ți lăsa țara de izbeliște pe mâna străinilor (fiindcă dacă va scădea elementul românesc ungurii și alți venetici își vor face lesne de cap) și în primul rând înseamnă a urmări niște avantaje materiale, deci ceva opus căutării lui Dumnezeu. Nu mai spuneți că Dumnezeu e oriunde fiindcă pe Dumnezeu îl cauți prin fapte, nu prin altceva.