Citat:
În prealabil postat de arwein
Dar rachiul de prune (tuica)? E si ea buna la ficat?
|
In mod normal ,,tuica în general insoțește mâncărurile încărcate de grăsimi sau însoțește mezelurile din porc. Fără tuica/pălincă acest ritual este de neconceput. De asemenea, țuica are efect și în ceea ce privește digestia și metabolizarea grăsimilor.". Insa cei care scot limba conceptului de ,,moderatie"si doresc sa o consume in exces,fixandu-si cavitatea bucala direct la cazan,acestia trebuie sa stie ca desi,,bătrânii satului susțin cu tărie că țuica este un adevărat medicament. „Curăță foarte bine o rană. Dacă se întâmplă să n-ai spirt în casă, poți folosi țuică" medicii ne aduc aminte > ,, „ca dezinfectant pentru răni, se poate folosi țuica, dar nu pentru reumatism. În plus, toată lumea știe că alcoolul consumat în exces, implicit și tăriile de 50 de grade , nu fac deloc bine. Prea multă țuică dăunează ficatului, dar irită și esofagul".