View Single Post
Vechi 20.08.2010, 09:55:48
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 52ZIZO Vezi mesajul
Vreau sa studiez ortodoxia, nu este nimeni din vreo secta care imi suceste capul. Iti cer tie ca esti ortodoxa, cum intelegi un citat a unei scrieri ortodoxe.

"Cei ce au crezut în Dumnezeu, care au lepadat viata pacatoasa intra în împartasire cu Dumnezeu prin Taina Sfantului Botez" este ceea ce a scris Sfantul Parinte.

Nu te intreb din Biblie ci din scrierele acestui Sfant ortodox.
Mai sus ai scris ceea ce crezi TU despre botez dar ma intereseaza mult de tot sa faci referire la citatul acestui Sfant Parinte. Lasa Biblia si lasa sectantii. Voi citi si acel link, voi studia si istoria religiilor. Cred totusi ca ceea ce te intreb eu nu are de-a face prea mult cu istoria religiilor. Daca vrei sa ma ajuti imi raspunzi la aceasta intrebare. Cum crezi tu ca vedea EL botezul de s-a exprimat in acel mod?

Numai bine, un fericit sfarsit de saptamana. Violeta
Eu ti-am spus de atatea ori, in postari anterioare, aici este vorba , fara drept de tagada, de al doilea botez cel al calugariei, cel in care se intra in randul calugarilor. Ti-am adus argumente istorice, logice, pentru aceasta. Daca ai fi citit ce ti-am indicat eu, acum nu ai mai fi pus din nou aceasta intrebare. Ti-am spus: citeste predica parintelui Cleopa, el explica foarte clar ceea ce intrebi tu. Ti-am mai explicat de ce Sfinti Parinti se adreseau in primul rand calugarilor si astfel acest citat este adresat , de aceasta data viitorilor calugari. Am vazut, ca ai rastalmacit explicatiile mele, deschizand un topic cu intrebarea: daca Sfintii Parinti se adreseaza tuturor. Desi eu ti-am explicat clar ca ei se adreseaza in primul rand calugarilor si al doilea rand tuturor care au bunavointa sa citeasca si sa inteleaga. Asa cum spune Parintele Cleopa , in predica indicata de mine, credinta este ca o mare in care daca te arunci fara sa stii sa inoti, te ineci. Si nu e de vina nici marea si nici valurile ca tu te pierzi.
Daca pleci la inceput de drum cu ideea preconceputa ca nu ajungi la final , cu siguranta nu ajungi. Ideile preconcepute este o stare de negativism, pe care tu o ai in ceea ce priveste Botezul. Poate oricine sa iti aduce argumente istorice, din traditie si din invataturile Sfintilor Parinti ca daca tu ai in cap ceva , o tii asa una si buna fara sa poti vedea si intelege adevarul.
ce sa zic, Dumnezeu sa iti lumineze sufletul si mintea sa poti sa intelegi si tu adevaraul.
Sa ai un weekend placut.
Reply With Quote