Pentru cineva care cerea nu stiu ce alte surse despre Egipt:
http://ohr.edu/holidays/pesach/history/838 ( una dintre foarte multe altele; trebuie doar sa le cauti, deoarece ele exista ).
Ateii nu vorbesc despre ortodoxism atunci cand se cearta cu mine ci despre crestinism in general ceea ce mi se pare o imbecilitate.
Momentan, cea mai avansata teorie ce vrea sa unifice relativitatea cu fizica cuantica se numeste Teoria Stringurilor ( trecuta prin multe faze ).
Eu nu sunt niciun crestin ortodox ce de multe ori preia mot-a-mot si nici un ateu complet ignorant de cateva elemente ale vietii pe care nu le pot percepe in toata complexitatea lor.
Legat de Teoria Stringurilor, dupa o asezarea a punctului de plecare, intelegerea acesteia in totalitatea ei ajunge sa iti ridice si mai multe intrebari despre sursa existentei universale decat ce am avut pana acum.
Nicio religie nu ajunge sa fie prea "nebuna" in comparatie cu meta-perspectiva Teoriei Stringurilor ce este absolut fascinanta. Si suntem atat de departe de intelegerea deplina a propriului nostru univers. Cel obiectiv, desigur.
Noi nu putem sa intelegem cateva lucruri ce ar trebui sa fie atat de simple conform intregii perspective formate in anii 60-00, incat mi se de prost gust sa vina orice ateu si sa imi sustina faptul ca existenta unei divinitati sau a unei asocieri de divinitati ( aici intelegandu-se creator/i | omniscient, omniprezent | intr-o forma de existenta mult superioara noua sau apartinand universului acesta sau oricarui altuia daca exista ) este debusolant.
Am incercat sa inteleg cum de , initial, universul era in expansiune si in timp si in spatiu, ajungand sa se sustina faptul ca este infinit.
Am intalnit chiar teorii care sustin faptul ca este infinit in spatiu dar in expansiune in timp.
Am fost botezat ortodox. Sunt fericit si impacat cu faptul ca am fost introdus in aceasta religie.
Imi place foarte mult mesajul pe care incearca sa mi-l transmita ( cu toate ca ajung foarte rar la Biserica ) si nu am citit foarte multe carti in acest domeniu.
Vorbesc zi de zi cu El, la fel cum fac toti cei care cred intr-un creator sau mai multi in aceasta lume, deoarece toate religiile au un singur scop si mult prea putine puncte diferite pentru a avea razboaie pe aceste teme.
In loc sa avem parte de extremisti, de indivizi care preiau mot-a-mot ceea ce le este transmis prin manuscrise, dogma etc., ar trebui sa fim mai deschisi si sa realizam faptul ca nu am putea intelege un asemenea creator si nici nu cred ca ar trebui sa incercam sa ne zbatem sa il intelegem, deoarece constientul nostru este mult prea limitat pentru a face acest lucru. Putem doar sa ii transmitem ceea ce fiecare individ vrea sa ii transmita ( indiferent daca este vorba de monoteism, politeism ).
Stiinta nu mi-a dat niciun scop pana acum si nici nu o va face cat timp oamenii nu vor intelege faptul ca stiinta si religia ( indiferent care ) nu sunt elemente contrastante ci doar perspective diferite asupra unei probleme comune.
Cred in existenta unui creator, indiferent de forma, sursa sau crezul Lui.
Daca pot crede ca ortodoxismul este religia care promoveaza adevarul ce este Unul ? Nu pot da un raspuns afirmativ sau negativ.
Avand facuta o introducere scurta, sa ajung si la problema topic-ului.
Tocmai aceste formulari " Evolutionismul - religia care pregateste venirea antihristului " arata adevarata coloana si limitare a majoritatii crestinilor ortodocsi si nu doresc sa imi fie luata aceasta afirmatie in nume de rau.
Daca am fost facuti in imaginea Tatalui si ne-a fost lasat un anumit grad liber-arbitru ( important de subliniat nuanta ), atunci consider ca nu ai cum sa lupti impotriva dorintei de cunoastere si ca absolut orice teorie trebuie intai intampinata cu mintea si inima deschisa, deoarece toti suntem copiii Lui si trebuie sa demonstram iubirea prin o atitudine deschisa catre tot ce este nou. ( viata reprezinta nou; refuz sa cred ca o religie poate sa imi impuna sa nu accept noul dupa ce il trec prin propriul filtru al intelegerii si ratiunii mele )
Cum puteti sa sustineti faptul ca o teorie stiintifica e facuta pentru a indeparta omul de adevarata cunoastere si de Tatal ? Este o teorie stiintifica ...
Explica anumite etape ale vietii pe planeta noastra ? Cu siguranta. Reuseste sa identifice sursa vietii ? Nu si nici nu cred ca in urmatorul secol vom ajunge sa aflam intr-adevar ce este universul, ce reprezinta de fapt, care este sursa vietii, cum s-a ajuns la aparitia sursei vietii si multe alte lucruri.
Trebuie sa fim speriati cand vedem alti copii in cautarea raspunsului ? Nu putem fi, deoarece este modalitatea lor de comunicare cu propriul lor creator.
Intre religie si stiinta exista o legatura de echivalenta si toti trebuie sa ajungem sa intelegem acest lucru.
Acum, depinde de definitiile date celor doua...
Este un alt domeniu in care ne face placere sa ne luptam.
Recomand lucrarile lui Carl Sagan. O minte cu mult inaintea timpului ei.