Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe
Doamne ajuta!
<Cand se mantuiesc parintii, atunci si copiii se mantuiesc. Cand se mantuiesc parintii, copiii avortati in clipa aceea primesc botezul nadejdii; cum au avut cei din Vechiul Testament, cei ce mai inainte au nadajduit spre Hristos, zicand: “O sa vina Mesia sa ne scoata din iad!” Primesc botezul nadejdii si odata cu parintii lor zboara la cer. Asta-i soarta copiilor care au murit nebotezati.”
Material extras din “Ne vorbeste Parintele Cleopa 7″, editia a II-a, Editura Episcopiei Romanului, 2001.>
|
Multumesc frumos pentru raspuns Parinte Gheorghe.
As vrea sa va asigur (si dumneavoastra o stiti prea bine) ca nu ma numar printre cei grabnic doritori sa acuze sau sa batjocoreasca randuiala Bisericii.
Se intampla ca am citit cu ceva timp in urma despre Botezul Dorintei sau Botezul Nadejdii.
Nu mai auzisem si pare a fi ceva interesant pentru mine.
Ce este el am inteles. Nu cunosc insa daca exista vreo persoana in cazul careia el sa fi fost aplicat.
Intrebarea mea este: Botezul Dorintei este doar o teorie sau a fost considerat aplicabil in practica de-a lungul istoriei?
S-a intamplat o catastrofa in Giulesti. Eu am prins prilejul sa intreb in acest context: pot fi considerati bebelusii din Giulesti ca fiind botezati cu Botezul Dorintei?
Si va mai intreb pe dumneavoastra: au cele trei tipuri de Botez aceeasi validitate?
Ma refer la Botezul in Apa, Botezul Muceniciei si Botezul Dorintei.
Ceea ce va hotara Biserica Ortodoxa in cazul Giulesti nu ma priveste in mod direct pe mine.
Este hotararea preotilor si eu o voi respecta.
Eu ma refer la modul general si, de ce nu, la viitor.
Cele bune...