Alin27:
-Ati auzit de Arsenie Boca?
--Da.
-Nu ati vazut ca la Draganescu el s-a pictat ca Ioan Botezatorul.
--Nu! El s-a pictat ca Iisus Hristos...
-El a fost Ilie care a si venit.
--El a fost Enoh.
-Maleahi cap 3 citire:
"Iata Eu va trimit pe Ilie proorocul, inainte de a veni ziua Domnului cea mare si infricosatoare;
El va intoarce inima parintilor catre fii si inima fiilor catre parintii lor, ca sa nu vin si sa lovesc tara cu blestem!"
--Iată un Ilie
ceva mai mic. Dar fi atent că e vorba acolo de a deschide Cuvântul.
-Va dau un alt exemplu: Alexandru de Svir = Avraam.
Sunt singurii care vad sfanta Treime in chipul a trei barbati...
--De unde știi Dumneata că sunt singurii... precis sunt mai mulți cei ce văd ca Avraam... și cred din toată inima lor... sunt singurii de care știi dumneata. Dar Sarra? Sau nu știi că pe ea o păzea Dumnezeu de le ieșiseră bube pe ei la toți ce o pofteau... pe ''sora'' lui Avraam, căci Sarra era stearpă..?
-Dupa ce am citit la Maxim Marturisitorul am inteles ca in sfanta scriptura sunt multe metafore si ca nu trebuie sa luam totul ad literam.
--Am impresia că dumneata confunzi metafora cu pildele... metafora e doar o figură de stil folosită în literatură pentru a împodobi textul, pilda e ceva mai profund, mai înțelept, mai călăuzitor... mai Tainic. Deci Scriptura se pricepe Ad Literam și apoi din aproape în aproape cu ajutor de sus ai să și pricepi ce anume ar fi trebuit să pricepi de la Început. Deci nu uita Cine este punctul și virgula, Cine este Alfa și Omega, Începutul
și Sfârșitul... dar nu așa citind pentru litera care ucide... și ucide păcătosul în loc să ucidă păcatul din om, că aia ar fi trebuit să ucidă... dacă tot vorbim de litera care ucide... dar voi ucideți pe Adevărul din Scripturi exact așa ca fariseii și saducheii din vechime... zic voi așa generic, că defapt precis eu sunt cel care cam ucid că prea mă dau ceva sau cineva cu cele furate de la Dumnezeu... cu Înțelepciuciunea... uitând de cele 5 fecioare nebune, care n-au luat undelemn în candelele lor...
-Noi nu cunoastem tainele sufletului si nici ale cerului... iar in sfanta scriptura multe sunt taine.
--Sunt Taine și de aceea doar Cuvântul Lui Dumnezeu ni le poate explica și destăinui, căci omul deși pricepe ceva face mereu viceversa și apoi susșine cu eroism că așa era scris... așa cum crede omul rău și necredincios...
-Stiu ca nu ma credeti !!!! dar poate ca e mai bine asa...
--Păi nu am cum să te cred când susții că Scriptura e o metaforă... defapt sunt lucruri foarte simple și clare doar că omul a ajuns fariseu și saducheu și are bârna în ochi și nu vede de ea ca să scoată paiul dn ochiulul fratelui său mai mic sau mai mare... deci acu vezi mai bine? Că nu știu ce ți-am scos din ochișor, bârna sau paiul? Știu că te-a durut... deci mă iartă te rog căci se pare că iar am păcătuit cu bună știință...