View Single Post
Vechi 20.08.2010, 22:22:05
Mar1vs Mar1vs is offline
Banned

Data înregistrării: 17.08.2010
Locație: Piatra Neamt
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
Poate ar fi bine sa discuti despre acest lucru cu varul tau care este calugar. (...) Ar fi necesara o discutie foarte lunga, avand in vedere ca nu ai nici cea mai mica idee despre aceste lucruri.
De unde stii ca am un var calugar?? :) Ai citit in alte posturi? In fine, m-am gandit si eu la asa ceva, dar cine stie cand voi avea prilejul sa vorbesc cu el data viitoare? Stiu ca ar fi necesara o dscutie lunga, dar de asta exista foumuri, mai precis acesta. Si, am "cea mai mica idee despre asa ceva", nu sunt chiar paralel cu subiectul, vreau doar informatii aditionale si niste pareri pro/contra legate de asa ceva. D'aia am postat aici...

Citat:
În prealabil postat de Pelerinul Vezi mesajul
Imi recunosc exprimarea mai plastica si dura insa ea vine pe fondul mai multor discutii din care oamenii nu au sesizat vreun pericol in privinta actelor biometrice.
In regula, sa admitem ca actele nu reprezinta niciun pericol, atunci intreb: de ce ar vrea cineva sa imi includa amprenta digitala, faciala si alte date intr-un cip cu radio-frecventa?
De ce deodata nu mai pot avea un act normal ci trebuie unul electronic? Pentru o mai mare siguranta? Bine, dar asta presupune un val de violenta care sa necesite astfel de masuri. Iar amenintarea terorista cu siguranta e o problema. Dar noi ce legatura avem cu o mana de oameni din niste tari arhicunoscute care reprezinta un pericol terorist? Caci pentru o mai buna evidenta si fluidizare a infrmatiei imi e greu de crezut ca ar conta culoarea ochilor si amprenta digitala dintr-un cip RFID.
Eu cred ca nu reprezinta niciun pericol... In fine, asta tine de fiecare.
De ce sa ti se aiba amprenta si culoarea ochilor? Pentru ca actul de identitate tre' sa inmagazineze absolut toate datele cunoscute despre un anumit individ. Asa consder eu... Si n-o sa mai poata nici dracu' in persoana sa-ti falsifice documentul, care va fi AL TAU si numai al tau! Gandeste-te ca in viitor banii pe care ii castigi vor fi depusi intr-un cont. Cand vei vrea sa platesti, vei scoate actu' si vei plati, un aparat scanandu-ti o banda magnetica, sau conectandu-se la chip. Asa iti va sti amprentele, numele, etc; si va prelua banii direct din contul tau. Plus ca daca-ti fura cineva cartea de indentitate va fi reperat foarte usor. Bani n-ar putea nimeni sa-ti fure, deoarece ai contul tau, accesibil doar cu amprentele tale. Astea ar fi cateva avantaje... Acum tu spune-mi "de ce nu". Ce te-ar face sa te simti rau daca ai amprenta si alte date (grupa de sange, codul ADN,...) memorate pe un chip?

Si ce considerati un "act de identitate normal"? Acesta discutat aici nu e normal?
Reply With Quote