Citat:
În prealabil postat de Doriana
Pai daca cei ce nu o cunosc o resping nu e mare necaz . Importanta e parerea celor care o cunosc :)
Nu pot sa-i acuz pe cei ce o resping, caci asa faceam si eu inainte. Pentru ei traditie inseamna pomeni, oua rosii, busuioc sub perna sau mos Craciun. Pe aici am aflat si eu diferenta dintre traditie si Sfanta Traditie si m-am mai luminat cat de cat...
|
Exact ceea ce spui aici am acuzat în filmările sectarului CF, că încerca să inducă părerea falsă că Sfânta Tradiție a Bisericii lui Hristos s-ar confunda cu tradițiile necreștine ale unora dintre păcătoșii din Rumânia sau de prin alte părți. Acest lucru este doar o ilustrare a unei concepții adânc înrădăcinată în mentalitatea sectară, concepție falsă care spune că Sfânta Tradiție a Bisericii lui Hristos, care reprezintă aprofundarea prin Duhul Adevârului a Evangheliei Mântuitorului, ar fi de fapt o sumă de învățături omenești, lumești, dipă unii chiar "babiloniene".
Spre exemplu, niciunde în Sfânta Scriptură nu se spune că darurile de pâine și vin, care se aduc la altar la sfânta liturghie, se transformă în trupul și sângele Domnului și Dumnezeului Iisus Hristos prin Duhul Sfânt, însă acest lucru este spus de exemplu în "Dogmatica" sfântului Ioan Damaschinul, carte care face parte din Sfânta Tradiție a Bisericii.