View Single Post
Vechi 21.08.2010, 00:16:39
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Se intampla ca am citit cu ceva timp in urma despre Botezul Dorintei sau Botezul Nadejdii.
Nu mai auzisem si pare a fi ceva interesant pentru mine.
Ce este el am inteles. Nu cunosc insa daca exista vreo persoana in cazul careia el sa fi fost aplicat.
Intrebarea mea este: Botezul Dorintei este doar o teorie sau a fost considerat aplicabil in practica de-a lungul istoriei?
S-a intamplat o catastrofa in Giulesti. Eu am prins prilejul sa intreb in acest context: pot fi considerati bebelusii din Giulesti ca fiind botezati cu Botezul Dorintei?
Botezul este un act (in Biserica Ortodoxa este o Taina) ce are un rol foarte important (in orice denominatiune), filtrant chiar, pentru includerea noastra in starea de mladite ale Viei Hristos. Nu trebuie sa fortam lucrarea iubirii Lui Hristos insa, generand posibilitati de ispitire pentru fratii nostri. Exemplul talharului de pe cruce este unul clar si definitoriu in ceea ce priveste acest tip de botez. Cercetarea parintilor copiilor de la Giulesti pentru a vedea daca se aseamana, in credinta lor, cu talharul ce a mostenit Raiul nu se poate face aici si nici de catre noi. Totodata nu trebuie uitat ca Botezul este o norma - esentiala, e drept - dar care nu a fost impusa de Dumnezeu cu scopul de a se degreva El de vreo raspundere sau pentru a-si limita cumva puterea de a mantui. Mantuirea, ca rezolutie finala, este a Lui, Botezul este pentru noi. "Numai Botezul" nu are sens niciodata, dar "numai Dumnezeu" poate fi oricand adevarat!

Citat:
Si va mai intreb pe dumneavoastra: au cele trei tipuri de Botez aceeasi validitate?
Ma refer la Botezul in Apa, Botezul Muceniciei si Botezul Dorintei.
Noi am putea da un raspuns strict teologic. Important este cum priveste Dumnezeu pe cei ce ajung acolo. Problema fratiei tale este, deocamdata, legata de botezul cu Duhul. Dar, cred in Dumnezeu, al carui Duh stiu ca vegheaza asupra discutiilor noastre, ca iti vei lamuri pe deplin orice problema. Amin!

Citat:
Ceea ce va hotara Biserica Ortodoxa in cazul Giulesti nu ma priveste in mod direct pe mine.
Este hotararea preotilor si eu o voi respecta.
Domnul nu ramane dator nicicand! Iti va rasplati alegerea ce o faci!

Citat:
Eu ma refer la modul general si, de ce nu, la viitor.
Cele bune...
"Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei." (Matei 6,34)

Iertati-ma fratilor si pomeniti-va in rugaciunile voastre, pentru ca si Domnul sa va ierte greselile voastre. Amin!
Reply With Quote