View Single Post
Vechi 21.08.2010, 09:55:12
Alex Catalin Alex Catalin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Wink De la un fost coleg

La fel ca si colegul meu aspiram sa devin psiholog,dar am renuntat la idee fiindca nu e tara si potrivita pt meseria asta...Singura diferenta dintre mine si el la capitolul asta e ca: eu vad realitatea care e, el vede fragmente din ea(e oricum inceput fata de restul visatorilor langa care traim si se numesc cu mandrie oameni(ati uitat demult adevaratul termen al cuvantului "om))
Sunt de acord cu tine cu relativitatea binelui si a raului, dar cum ti-am mai zis cred in altceva.Revenind la subiectul nostru ar cam trebui sa va dati seama ca religia/religiile(toate absolut toate) sunt metode de impacare si control ale mintii umane(relativ simple).
Ganditi-va ca:
-tuturor ne e frica de moarte,deci cautam alinare intr-o credinta (stupida dupa parerea mea) unde exista "lumina si fericire" (trebuie sa fii ori disperat, orii prost sa crezi in porcariile astea, dar cu toate astea oameni cred pt ca sunt disperti, gandul ca odata o sa inceteze sa existe ii dispera, de aceea si nevoia pt credintele care au rai&iad,reincarnare,valhala,etc )
-daca near astepta doar bine, atunci ar fi haos toata lumea ar face ce ar vrea, fiindca la moarte near astepta "fericirea eterna",atunci a fost creat si "raul" si bineinteles "diavolul" si "iadul"
-acum ca am lamurit chestiile cu binele si raul creat de religie, sa lamurim controlul pe care biserica incearca sal aiba asupra oamenilor.Ganditiva va rog de cati ani se practica religia noastra cate razboaie de cucerire si recuperare au fost duse( vedeti cruciadele), asta a vrut Dumnezeu ca oameni sa se bata si sa ia vieti in numele lui( acum fie sunteti prosti ca ati crezut in asta, fie sunteti incapatanati ca nu vreti sa vedeti adevarul:religia e facuta doar pt a controla masele de oameni(sau cel putin asa era inainte pt ca era o necesitate, trb sa creada in ceva),dar nu credeti ca ar fi timpul sa va dati 2 palme si sa va treziti din visare? Deschideti ochii nu exista bine si rau uiversal, atat binele cat si raul e relativ, totul pe lumea asta e relativ.Cand priviti lucrurile, privitile si din alte perspective, nu numai subiectiv, priviti si obiectiv , priviti din punctul de vedere al celuilalt.
Tot ce vreau sa fac e sa va instig sa vedeti realitatea si sa nu va mai fie frica de ea: asta e omul se naste traieste ce traieste si moare, asta e viata, asta a fost, asta va fi, acceptatio si nu fugiti de adevar ca niste lasi. O sa fiti niste persoane mai bune.
Nu vreau sa intru in discutii fara rost si sa intru in detaliile religie noastre(crestin ortodoxe),dar lasa-ti-ma sa zic macar atat, oare dumnezeul vostru cat mai iarta, credeti ca daca va pocaiti in ultimi ani de viata, sunteti iertati? DA? Atunci nu credeti ca dumnezeul vostru e un pic cam molatec, nu uitati ca vorbim despre acelas dumnezeu care a nimicit odata omenirea(asa scrie in cartile in care voi credeti cu atata naivitate).Cauatati doar si vezi gasi destul de multe exemple de genu asta, contradictii ale religiei.

Voi urma o religie si voi crede orbeste in ea cum faceti voi, atunci cand mi se va prezenta unu bine pusa la punct,nu una facuta acum cateva mii de ani, plina de contradictii si bug-iri pt a subjuga prosti din vreamea aceia. Sper ca n-am suparat pe nimeni cu mesajul, iar daca am facuto imi cer scuze ca nu-mi cer scuze si nu-mi pare rau.
Reply With Quote